Haberler

Celal Şengör, Meral Akşener'e sarılarak hüngür hüngür ağladı

Güncelleme:

Dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in katıldığı Balkan Buluşması'na İlber Ortaylı ve Prof. Celal Şengör de katıldı. Akşener'in Rumeli Türklerinin yaşadığı acıları anlatan konuşmasından sonra Rumeli Türkü olan Celal Şengör, İYİ Parti liderine sarılıp ağladı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkan Buluşması'nda bir araya geldi.

SARILIP AĞLADILAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı Balkan Rumeli Mübadil Buluşması'na Prof. İlber Ortaylı ve Prof. Celal Şengör de katıldı. Meral Akşener, Rumeli Türklerinin yaşadığı acıları anlatan konuşmasından sonra Rumeli Türkü olan Celal Şengör, Akşener'e sarılıp ağladı görüldü.

"MİSAFİR DEĞİL, EV SAHİBİYİZ"

Akşener'in salondakileri duygulandıran açıklamalarından satır başları: "Muhacir, mahcur, göçmen, mübadil isimleri ile anıldık ama bütün büyük çoğunluğumuz, Anadolu'dan gitme yörüktür, Türkmen'dir. Dolayısıyla Anadolu'nun sahipleri olarak, Rumeli'ye, Rumeli'yi Türkleştirmek, Müslümanlaştırmak için gönderildik. Misafir değiliz, ev sahibiyiz. Bizi buradan, devlet ebed müddet olsun diye gönderdiler.

Celal Şengör, Meral Akşener'e sarılarak hüngür hüngür ağladı

"BENİM AİLEM ONLARDAN BİRİSİ"

Annemin ailesi Avşar, babamın ailesi Savcılı Türkmen'i. Gittiler Yunanistan'a, gittiler Bulgaristan'a, isimleri oldu Tanrı Dağı Türkmenleri. Şimdi bir yanlış yapılıyor; misafir muamelesi. 21 yıldır artarak giden bir misafir muamelesi. Hayır, biz misafir değiliz. Biz, Rumeli ve Balkanları Müslümanlaştırmak, Türkleştirmek için gönderilmiş, o görev ile gönderilmiş evladı fatihanız. Fethedenlerin evlatları, hoş geldiniz. Balkanların her bir köşesinde en fazla eziyet gören ama of demeyen, şikayet etmeyen ve çektiği bütün acıları sineye çeken, sonra mecburen gönderilip 'Orayı fethet, orayı Müslümanlaştır, orayı Türkleştir' denilenler büyük eziyetler, büyük vahşetler, büyük kırımlar yaşadıktan sonra Osmanlı çekilir, 'Türkiye'ye dön' derler. Benim ailem onlardan birisi. Buradakiler gider, oradakiler gelir."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener İlber Ortaylı Celal Şengör İYİ Parti Rumeli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Ahmet Bahadur:

Ne tiyatro be

247
130
yanıtYanıtla
ertugrul ceylan:

Dinimiz İslamın ilk emrini uygula ve oku Rumeli Türklerinin çektiği çileleri yaşadığı sıkıntıları yurtlarından edilmelerini ''OKU'' ki bir daha tiyatro derken iki kere düşün. O neden ile Baha DUR.

yanıt43
yanıt30
Ali ihsan:

akp dışında her şey tiyatro sana

yanıt121
yanıt167
banu çelik:

Bu olayın komiklik durumu nedir adam kendi ailesinin yada tanıdıklarının yaşadıkları aklına gelmiş olabilir komiklik bi durum yok bunda

109
130
yanıtYanıtla
Yusuf Çelebi Sarıbaş:

Düğün değil bayram değil gelen giden Meral ablama sarılıyor.Üzülüyorum ama, E. İ

146
49
yanıtYanıtla
adem çalış:

Ne yapsanız boş göklerden inen bir kararvardır.

142
50
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Gokte inen birsey yok dostum gokte sadece meteor yagar gokler degil gok uzay tektir.

yanıt13
yanıt35
DOĞAN KEMER :

(haksızlık,zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır)ayet bu.unutma

yanıt14
yanıt0
Erkan Bay:

Daha neler neler

133
45
yanıtYanıtla
Eray Yilmaz:

Kendisi annanem babanem helen sarisin mavi gözlü damarlarımda bir damla türk kanı yok ama bu ülkeyi biz kurduk diyor sahıbıde bizi diyor acık acık türk müslüman kimlikli ama ne turk ne müslüman olanlardan biri buda kendini gizlemiyor ama gizli milyonlar var

114
59
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title