Haberler

CDU'nun yeni lideri Friedrich Merz oluyor

Güncelleme:

Almanya'nın en büyük siyasi partilerinden olan, ülkeyi son 16 yıldır yöneten eski Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) yeni genel başkanının Federal Meclis Milletvekili Friedrich Merz olacağı açıklandı.

Almanya'nın en büyük siyasi partilerinden olan, ülkeyi son 16 yıldır yöneten eski Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) yeni genel başkanının Federal Meclis Milletvekili Friedrich Merz olacağı açıklandı.

Almanya'da 26 Eylül'de yapılan genel seçimlerde 22.5 oranında oy alarak ağır bir yenilgiye uğrayan eski Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Parti (CDU), seçim hüsranının ardından yönetim kadrosunda değişikliğe gitti. Genel Başkan Armin Laschet'in başbakan adayı olarak yarıştığı seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) gerisinde kalmasının ardından partisini kurultaya götürmesi ve kendisinin aday olmayacağını açıklamasıyla başlayan başkanlık yarışını Friedrich Merz kazandı. CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak'ın bugün parti lideriyle ilgili yapılan üye anketinin sonucuna göre 240 bin parti üyesi, postayla veya internet üzerinden Armin Laschet'nin halefi için oy kullandı. En fazla oyu yüzde 61.1 ile Friedrich Merz alırken, eski Çevre Bakanı Norbert Röttgen yüzde 25.8, eski Başbakanlık Bakanı Helge Braun ise oyların yüzde 12.1'ini aldı. Ankete katılım oranı yüzde 64,3 olarak açıklanırken, bu oranın beklenenin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Friedrich Merz'in 21 ve 22 Ocak'ta yapılacak online parti kongresinde resmi olarak CDU'nun lideri seçilmesi bekleniyor.

CDU eski gücüne dönmek istiyor

Eylülde yapılan genel seçimlerde yenilgiye uğrayan CDU Genel Başkanı Armin Laschet, parti liderliğini CDU'nun "tekrar eski gücüne kavuşabilmesi" adına bıraktığını açıklamıştı. Friedrich Merz, 2018 yılında Annegret Kramp-Karrenbauer'e karşı, 2020'de ise Armin Laschet'e karşı parti liderliği seçimlerini kaybetmişti. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Angela Merkel Almanya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title