Haberler

Çam: "Kılıçdaroğlu'nda Koltuk Sevdası Yoktur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, “CHP’de genel başkan değiştirme zarureti varsa Kemal Kılıçdaroğlu bunu zaten yapar. Zamanı geldiğinde sayın genel başkanımız çekilmesini bilecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, "CHP'de genel başkan değiştirme zarureti varsa Kemal Kılıçdaroğlu bunu zaten yapar. Zamanı geldiğinde sayın genel başkanımız çekilmesini bilecektir" dedi.

Musa Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuk sevdası olmadığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Çam, CHP Kurultayı öncesi değerlendirmelerde bulundu. 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından "CHP iki ay içinde olağan kurultayını yapacak. Tahmin ediyorum çok ciddi bir yenilemeyi beraberinde getirecektir. Kılıçdaroğlu'nun şöyle bir tutkusu yok; 'ömür boyu bu koltuklarda, 20-25 yıl kalayım, her seçim kaybettikten sonra yerimde oturayım' diye bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Uygun ortamda genel başkan tek tek değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bugün genel başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu'na İzmir'den destek veren 12 milletvekili arasında bulunuyor. Söylediklerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Çam "Partinin yeni baştan yenilenmesi gerektiğini, yüzde 25'e neden çakılıp kaldığımızı, yeni bir kadronun iş başına gelmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Genel başkan değiştirme zarureti varsa Kemal Kılıçdaroğlu bunu zaten yapar" diye konuştu.

"SELDEN KÜTÜK KAPMAYA GEREK YOK"

Ocak ayında kurultay toplantısı olduğunu belirten Çam, "Olağanüstü kurultay toplantısına gerek yok. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa etsin diye bir şey söz konusu değil. Şimdiye kadar olan seçimlerde neden yüzde 25'te kaldığımızı irdeleyip, 2019 hazırlıklarını yapacak kadroyu iş başına getirmemiz gerekir. Şu an selden kütük kapmaya gerek yok. Vefa sadece İstanbul'da semt adı değil. Siyasette hepimizin sahip çıkması gereken bir duygudur. Kılıçdaroğlu, Ecevit'ten sonra en çalışkan liderlerimizden biridir. Zamanı geldiğinde sayın genel başkanımız çekilmesini bilecektir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Musa Çam İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title