Haberler

Büyükçekmece Belediyesi, baz istasyonlarının tehlikelerine dikkat çekti

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, binaların çatısına kurulan baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit ettiğini ve depremde risk yarattığını belirterek, bu istasyonların kaldırılacağını söyledi. Akgün ayrıca, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ve vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığına dikkat çekti.

Büyükçekmece Belediyesi'nin ekim ayı birinci toplantısı Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akgün, binaların çatısına kurulan baz istasyonlarının hem insan sağlığını tehdit ettiğini hem de depremde de risk yarattığını belirterek "Hangi binanın çatısında baz istasyonu varsa o binanın içindeki herhangi bir kişinin dahi şikayet etmesi yeterlidir. Mutlaka yıkılacaktır, kaldırılacaktır" dedi.

Büyükçekmece'de depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Akgün, kentsel dönüşümün yoğun olarak devam ettiği Büyükçekmece'de vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığına dikkat çekerek "2 ayrı noktada depremle ilgili, deprem sonrasıyla ilgili prefabrik yapımına başlayacağız. 30, 40, 50 metre karelik yerler yapacağız. Tam bir yaşam alanı olacak. Deprem öncesi kentsel dönüşümde en büyük sıkıntı kiralık ev bulamıyoruz. Kira almadan vatandaşları buraya taşıyacağız. Bunun ile ilgili bir çalışmamız var. Bir an önce faaliyete geçirebilmek için imkanlarımızı zorluyoruz" diye konuştu.

"BİR KİŞİNİN DAHİ ŞİKAYET ETMESİ YETERLİDİR"

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyeti ve tasarrufunda bulunan yerlere yeni 'GSM Baz İstasyonu' kurulmasına yönelik gündemde yer alan maddeye ilişkin de bir açıklama yapan Akgün, insan sağlığını tehdit eden baz istasyonlarına izin verilmeyeceğini söyleyerek "Hangi binanın çatısında baz istasyonu varsa o binanın içindeki herhangi bir kişinin dahi şikayet etmesi yeterlidir. Mutlaka yıkılacaktır, kaldırılacaktır. Binaya zararı var, deprem esnasında zararı var. Bunlar 3-5 kuruş almak için konulan ama binaya çok zarar veren, sağlık açısından zarar veren tesislerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Büyükçekmece Hasan Akgün Belediye Politika Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title