Haberler

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Ortadoğu'da ve Türkiye'yi de ilgilendiren yeni bir oluşum başlıyor

Güncelleme:

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Filistin'deki olayların insaniyetle ilgili olduğunu belirterek, Ortadoğu'da ve Türkiye'yi de ilgilendiren yeni bir oluşumun başladığına dikkat çekti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Şu anda Filistin'de yaşananlar insaniyetle ilgili bir durum, burayı elbette önemsiyoruz ama burada daha önemsenmesi gereken şey bütün Ortadoğu'da ve Türkiye'yi de ilgilendiren boyutuyla yeni bir oluşum başlıyor yani bunun işareti bu. O yüzden bu konuya bizim yaklaşımımızın çok dikkatli, çok itidalli ve çok akıllıca olması lazım. Bir şeyler değişiyor bunun farkında olarak hareket etmemiz lazım. Çünkü şu anda tabiri caizse kartlar yeniden dağıtılıyor" dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi. Baş'ın açıklamaları şöyle:

"Bu mesele tam olarak bizi de ilgilendiriyor. Çünkü İsrail devleti dediğimiz devlet bir din devletidir. Bu din devletinin inanç dünyasında 'Vadedilmiş Topraklar' diye bir kavram var. Buna göre, o toprak genişleyecek, genişleyecek, genişleyecek ve ucu Türkiye'ye dokunacak. Çünkü o toprakların içerisinde Türkiye de var. İsrail'i destelemek acı bir durum. İsrail bugün vahşet ortaya koyuyor, fosfor bombaları kullanıyor, sivillerin üzerine bombalar yağdırıyor. Böyle bir ortamda İsrail'i nasıl destekleyebilirsin, ama destekliyorlar çünkü aynı amaçlar var. ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e ziyarete gittiğinde, 'Ben bir Yahudi olarak buradayım' dedi. Bakın dini kimliğin ne kadar önemli olduğu bir topraktan bahsediyoruz. ABD Dışişleri Bakanı, 'Bir Yahudi olarak buradayım' diyor. Bizim Dışişleri Bakanımız bir yere gittiğinde 'Ben bir Müslüman olarak buradayım' dese ortalığı aya kaldırırız, yanlışsa bana 'yanlış' deyin! 'Sen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı kimliğinle oradasın' deriz değil mi, ama Blinken, 'Yahudi olarak buradayım' diyor. Olay bu kadar dini bir olay, bunu yok sayamayız.

"HAMAS'IN FİLİSTİN HALKININ YARARINA BİR HAREKAT YAPTIĞINA İNANMIYORUM"

Ben tabii ki Filistin halkının yanındayım yani zulüm gören bir halktan bahsediyoruz, elbette yanındayım. Ama bana derseniz ki 'Hamas'ın yaptığı harekat nedir?' Ben Hamas'ın asla ve asla Filistin halkının yararına bir harekat yaptığına inanmıyorum. Eski bir İsrail askeri anlarını anlatıyor ve 'Biz bir sinek vızıltısına uyandırılıyorduk' diyor. Şimdi bu kadar paraşüt geçiyor, bu kadar şey oluyor ve İsrail'in bundan haberi yok. İsrail'in eli kolu bağlı, olayı fark edememiş, tepki vermesi saatler sürüyor. Bence de burada bir istihbarat zafiyeti yok. Burada beklenilmiş ve oluşturulmuş bir tablo var.  İsrail bunu istedi. İsrail, 'Bize saldırılmış görüntüsü ortaya koyalım ki biz artık saldırılarımızı meşru bir zemine oturtalım' dedi. Benim kanaatim bu İsrail'in çok net bir politikasıydı ve bu politikada kendi adına başarıya ulaşmış oldu.

"ORTADOĞU'DA VE TÜRKİYE'Yİ DE İLGİLENDİREN BOYUTUYLA YENİ BİR OLUŞUM BAŞLIYOR"

Şu anda Filistin'de yaşananlar insaniyetle ilgili bir durum, burayı elbette önemsiyoruz ama burada daha önemsenmesi gereken şey bütün Ortadoğu'da ve Türkiye'yi de ilgilendiren boyutuyla yeni bir oluşum başlıyor yani bunun işareti bu. O yüzden bu konuya bizim yaklaşımımızın çok dikkatli, çok itidalli ve çok akıllıca olması lazım. Ben Sayın Davutoğlu gibi 'İlişkilerinizi şöyle, böyle yapın' demiyorum. Mehmetçik Gazze'ye gibi söylemler var ben bunu söylemiyorum ama bir şeyler oynanıyor, bir şeyler değişiyor bunun farkında olarak hareket etmemiz lazım. Çünkü şu anda tabiri caizse kartlar yeniden dağıtılıyor."

Kaynak: ANKA / Politika

Türkiye Partisi Hüseyin Baş Filistin Türkiye Politika Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title