Haberler

BM Genel Sekreteri İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu Saldırısını Kınadı

Güncelleme:

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısını kınayarak, bölgede daha geniş çaplı çatışmalara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna düzenlediği hava saldırıyı kınayarak, "Herhangi bir yanlış hesaplama zaten istikrarsız olan bölgede daha geniş çaplı çatışmalara yol açabilir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dujarric, Guterres'in söz konusu saldırıyı kınadığını belirterek, Orta Doğu'da gerilimin tırmanması halinde "yıkıcı sonuçları" olacağı konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti.

Guterres'in uluslararası hukuka uyulmasının ve diplomatik misyonların ya da personeli hedef alınmamasının önemini yinelediğini aktaran Dujarric, Guterres'in ayrıca tüm ülkelerin uluslararası insancıl hukuk da dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki taahhütlerini yerine getirme yükümlülüğü olduğunu belirttiğini, sivilleri ya da sivil altyapıyı tehlikeye atabilecek eylemlerden kaçınılması çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Guterres'in Orta Doğu'daki istikrarsız durum nedeniyle ilgili tüm taraflardan gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için itidalli davranmalarını istediğini belirten Dujarric, "Guterres, herhangi bir yanlış hesaplamanın zaten istikrarsız olan bölgede daha geniş çaplı çatışmalara yol açabileceği ve bunun da Suriye, Lübnan, işgal altındaki Filistin toprakları ve daha geniş anlamda Orta Doğu'da eşi benzeri görülmemiş acılar yaşayan siviller için yıkıcı sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu" dedi.

Konsolosluk saldırısında 7 kişi ölmüştü

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna dün gerçekleştirdiği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan'dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Zahedi ile Zahedi'nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi, Hüseyin Aminullah dahil 7 kişi hayatını kaybetmişti. - NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Antonio Guterres İsrail Suriye İran Şam Savaş ve Çatışma Orta Doğu Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title