Haberler

550 bin kişiyi kapsayan bedelli askerlik düzenlemesi Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi

Güncelleme:

Bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Teklife göre; yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten faydalanabilecek. Düzenlemeden 550 bin kişiyi kapsıyor.

Bedelli askerlik düzenlemesi de içeren Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

VAZGEÇENLERE YENİDEN BEDELLİ HAKKI VERİLMEYECEK

Teklif, yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten faydalanabilmelerine imkan sağlanıyor. Ödenecek bedel, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı dikkate alınarak belirlenecek. Bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de vazgeçenlere yeni bir hak verilmeyecek.

"TSK MİLLETİN GÖZ BEBEĞİ"

Teklifin ilk imza sahibi AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türk milletinin gönlünde "peygamber ocağı" olarak nitelendirildiğini ve milletin göz bebeği konumunda bulunduğunu söyledi.

"DEĞİŞEN RİSKLER VE TEHDİTLER DOĞRU ANALİZ EDİLECEK"

TSK'nın gücünü milletten, tecrübesini tarihten aldığını, hukukun üstünlüğü ilkesi esasında kutsal vatan topraklarını ve menfaatlerini korumak için her türlü gayreti gösterdiğini vurgulayan Özen şunları kaydetti: "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tevdi edilen görevleri yerine getirebilmesi; her türlü harekata hazır, etkin, caydırıcı ve saygın bir kuvvet olma vasfını sürdürmesine bağlıdır. Bu kapsamda, üzerinde görüştüğümüz kanun teklifi ile toplam 7 kanunda değişiklik yapılması öngörülmektedir. Bu kanun teklifi ile ülkemiz ve devletimizin büyüme ve gelişme potansiyeli istikametinde bölgemiz ve dünyada artarak gelişen ve değişen riskleri, tehditleri doğru analiz ederek Milli Savunma Bakanlığımızın ihtiyaçları ile kamu hizmetinin değişkenliği ve hukukun gelenek yapısı esas alınarak düzenlemeler yapılmaktadır."

İYİ PARTİ TEKLİFE "EVET" DEDİ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Türk ordusunun, Türk milletinin yılmaz, yıkılmaz kalesi olduğunu, pek çok uygarlığın kurulup yıkıldığı Anadolu topraklarında tüm zorluklara rağmen yıllardır var olan Türk milletinin bunu güçlü ordusuna borçlu olduğunu söyledi. Türk milleti, bu coğrafyada kalmaya devam etmek istiyorsa ordusunu her yönüyle her zaman hazır tutması gerektiğini vurgulayan Örs, "İYİ Parti olarak milli savunmaya ilişkin konuları hep hassas görüyoruz. Konuyu hep siyaset üstü gördük ve her bütçesine de 'evet' oyu kullandık. Kanun teklifine genel manada olumlu bakıyoruz. Ancak ordumuzun çıkarları doğrultusunda eleştirilerimizi de dile getiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Askeri Ceza Kanunu Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (2)

Cumhur Kilicalan:

Fiyat Bellimi?

1
0
yanıtYanıtla
Yunus N N:

Hadi bakam verin paraları

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title