Haberler

BDP'li Leyla İmret'ten 'Kürtçe' Şartı

Güncelleme:

Yerel seçimlerde BDP'den belediye başkanı seçilen Leyla İmret, Cüneyt Özdemir'in programına Kürtçe konuşmak şartıyla çıktı.

5 yaşında gittiği Almanya'da 22 yıl yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen ve BDP'den Cizre belediye başkanı seçilen Leyla İmret, Cüneyt Özdemir'in programına kendimi daha iyi ifade ediyorum diyerek Kürtçe konuşma şartıyla çıktı.

Leyla İmret, CNN Turk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Özdemir programın açılışında Leyla İmret'in programa Kürtçe konuşmak şartıyla çıktığını söyledi. Tercüman eşliğinde Özdemir'in sorularını yanıtlayan İmret, kendisini anadili olan Kürtçe'de daha iyi ifade ettiğini söylerken seçmenlerine de kendi dillerinde seslenmek istediğini kaydetti.

"AVRUPA'DA BÜYÜSEM DE CİZRE'YE AİTİM"

Kaç dil biliyorsunuz ve neden Kürtçe konuşmak istiyorsunuz?

Almanca, İngilizce ve Türkçe de biliyorum. Yalnız kendimi en iyi ifade ettiğim dil anadilim Kürtçedir. Bu yüzden Kürtçe konuşmak istiyorum. Bölgemizde de Kütçe en sık kullanılan dil olduğu için hep Kürtçe konuşuyorum. Kürtçe konuşurken kendimi çok iyi ifade ediyorum

Neden Almanya'dan Cizre'ye döndünüz?

Doğrusu bunun hikayesi uzundur. Kısaca anlatmak gerekirse; ben kendim bu yörenin insanıyım, benim memleketim, benim şehrim... Her zaman onun hasretiyle yaşıyordum. Her ne kadar Avrupa'da büyümüş olsam da Cizre'ye aittim. İstedim ki kalan ömrümü kendi toprağımla, halkımla, anne ve babamın yaşadığı şehirde geçireyim

"KENDİMİ ANA DİLİMDE DAHA İYİ İFADE DİYORUM"

Cizre'de nasıl bir seçim kampanyası yürüttünüz?

Öncelikle ön seçimlerde 6 kadın aday adayı vardı. İlk başvurduğumda kimseyi tanımıyordum. Benim için her şey ondan sonra başladı. Bütün ailelerimizi tek tek gezdim onlarla tanıştım ve o esnada halkın hoşgörüsüyle karşılaştım. O güveni onlardan aldım ve 21 yıl aradan sonra kendimi nasıl kabullendireceğim kuşkusu yaşadım. Ama Cizre halkı tarafından çok güzel karşılandım. Cizre halkına da çok teşekkür ediyorum.

Neden burada Türkçe değil de Kürtçe konuşuyorsunuz peki?

Kendi anadilimle kendimi daha iyi ifade ediyorum. Bu yüzden duygularımı daha iyi ifade ediyorum. Ama eğer çok önemli ise benim eş başkanım Sayın Kadir Kunu rda yanımda. O çok iyi Türkçe konuşuyor. Kendimizi bu anlamda çok iyi tamamlıyoruz. Baştada dediğim gibi kendimi Türkçeyi ifade etmiyorum, bu nedenle Kürtçe konuşmak istedim.

"BİZİM DEĞİL HALKIN BELEDİYESİ"

Cizre için bundan sonraki hizmetleriniz neler olacak?

Yeni görevimizde Cizre için ne gerekli ise onu yapacağız. Çünkü baktığımızda Cizre her şeyin en güzeline layık bir şehir. Bu yüzden diğer belediyelerden farkımız biz yapacağımız her şeyi halkımıza danışarak yapacağız. Onların görüş ve düşüncelerini alarak hareket edeceğiz. Çünkü o bizim değil halkın Belediyesi

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Cüneyt Özdemir Leyla İmret Almanya Cizre Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (271)

Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

BUNLARI GÖRÜNCE ELHAMDÜLİLLAH MHP'YE OY VERMİŞİM DİYORUM. YA ALLAH ESİRGESİN AKP'YE OY VERMİŞ OLSAYDIM? VALLAHİ AHİRETTE HESABINI VEREMEZDİM..!

79
17
yanıtYanıtla
SEÇİLsecilduyul@hotmail.com:

Burda ırkçılık yapanlar şuan tv ye kürtçe konuşmak şartıyla bağlanmak isteyen zihniyetttir..Eğer ki TÜRK insanı ırkçı olsaydı şuan bu durumda olmazdı ..TÜRK ler her devirde hoş görülü olmuşlardır .ÖENMLİ OLAN YAŞADIĞIN TORAKLARA İHANET ETMEMEN ..

yanıt0
yanıt0
TÜRKturkolosion@yahoo.com:

TÜRKİYEM isimli yorumcu sen ölünce mezardaki melekler sana nasıl bir Türktün sorusunu mu soracak!!!!Ayıp ya!!!Yabancı geldiğinde nasıl kendi dilini konuşur brakın da kürt kardeşlerimiz kendi dillerinde kendilerini ifade etsinler yeter ki bu güzelim vatanı bölmeye çalışmasınlar...

yanıt0
yanıt0
resmi dil türkçe'dirmfc1950@hotmail.com:

'Anadilimi konuşunca kendimi daha iyi ifade ediyorum.' diyerek bölücülüğünü sözde masum gerekçelerle örtmeye çalışan birini ekrana çıkaran CNN'nin Türkiye şubesini kınıyorum. Koskoca CNNTÜRK'te, ' Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bir ilçenin belediye başkanı olduğunuz için kamusal bir kimlik kazanmış olmaktasınız. Devletimizin resmi dili bildiğiniz gibi Türkçe'dir ve bir kamu görevlisi televizyonda Türkçe konuşmak zorundadır; çünkü söyleyeceklerinizi sadece seçmenlerinizin değil herkesin anlaması gerekmektedir.' gibi bir cevap verecek duyarlı bir kişinin olmaması ne kadar düşündürücü? Ayrıca bu bayan, yarın öbür gün kendisine gelen resmi yazıları nasıl anlayacak ve nasıl cevap verecek? Sadece kendisini ifade etmek için tercih ettiği ana diliyle mi? Kaymakamla hangi dille konuşacak? CNNTÜRK, Türkçe önemli bir dildir, siz bir ilçe halkı için millete kürtçe dinletemezsiniz.

30
27
yanıtYanıtla
1234sevilayagdas@hotmail.com:

GERİ ZEKALİ BURASI TÜRKİYE VE RESMİ DİL TÜRKÇE KÜRTÇEYİ GİT CİZRENDE KONUŞ .

28
24
yanıtYanıtla
serhatserhat-_-@hotmail.com:

korkudan 1234 yaziyorsun sozde birseyleri savunuyorsun beyinsiz bu ulke herkesin herkes istegi yere gider istedigi dili konusur geride kalmamizin tek nedenisiniz

yanıt0
yanıt0
Socix@mynet.com:

Gerizekali zaten cizreden konuşuyor . Embesil

yanıt0
yanıt0
SERPİL DEMİRTAŞcumo_adana_01@hotmail.com:

LEYLA İMRET SENİN ANA DİLİNN BU TOPRAKLARDA YAŞIYORSAN TÜRKÇEDİR YAŞIN KÜÇÜK DİYE SÖYLÜYORUM HER ÜLKENİN ANA DİLİ VAR OLDUĞU GİBİ BURANIN ANA DİLİ TÜRKÇEDİR KÜRTÇE DEĞİLDİR HER DİLE KÖKENE SAYGIM VARDIR AMA BU ŞEKİLDE KONUŞUYOR OLMANIZ ÇOK YANLIŞ

38
9
yanıtYanıtla
biskiviturkiyem@hotmail.com:

Ne yani sen Ermenistan'da yaşayan bir Türk olsaydın senin anadılin Ermenice mi olacaktı ?

yanıt0
yanıt0
pasalıpasa@hotmail.com:

BİSKİVİ, Serpil'in beyni arada sırada çalışır ama o da verimli değil işte.İdare edecen

yanıt0
yanıt0
Tüm 271 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title