Haberler

BDP'li Kışanak, 'Çekilme' İle İlgili Konuştu

Güncelleme:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Milletvekili Erol Dora ile İskenderun'da cemevi, Ortodoks ve Süryani kiliselerini ziyaret etti.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Milletvekili Erol Dora ile İskenderun'da cemevi, Ortodoks ve Süryani kiliselerini ziyaret etti. Kışanak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "PKK çekildi" sözlerine ilişkin, "Çekilme 2 gün sonra başlayacak. Herkesi bu konuda duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kışanak ziyaretler sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kışanak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 'PKK çekildi' açıklaması yaptığı hatırlatılınca, resmi açıklamalara göre hareket ettiklerini, çekilmenin 2 gün sonra başlayacağını bildiklerini söyledi. Gültan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cemil Çiçek böyle bir açıklamayı hangi bilgiye dayanarak yaptı bilemiyorum. Bizim elimizde böyle bir bilgi yok. Biz tarafların resmi açıklamalarını esas alıyoruz. Biliyorsunuz, bir süre önce Sayın Öcalan'ın mektubunu Kandil'e götürmüştük. Oradaki yöneticilerle bu konuyu görüşmüştük. Akabinde geri çekilme ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Bize, orada izah ettikleri, anlattıkları da teknik olarak hazırlıkların ancak 1 hafta, 10 gün içinde tamamlanacağı ve bu süreci başlatacakları yönündeydi. Nihayetinde gelişmeler böyle oldu. Ziyaretimizden 7-10 gün sonra bu açıklamayı yaptılar ve çekilmenin başlayacağını ifade ettiler. Tabii biz doğal olarak resmi temaslarımızı ve resmi açıklamaları esas alarak, çekilme sürecinin 2 gün sonra başlayacağını varsayıyoruz. Herkesi de bu konuda duyarlı, hassas olmaya davet ediyoruz. Özellikle, hükümetin güvenlik kuvvetlerinin, ilgili resmi makamların bu konuda askeri bir operasyona, bir çatışma ortamına yer vermeyecek şekilde bir yaklaşım ve tutum içerisinde olmasını bekliyoruz. Bu, tüm Türkiye'nin arzuladığı, beklediği bir gelişmeydi. Gerçek barışı, kalıcı barışı, demokratikleşmeyi konuşabilmek için önemli, tarihi bir fırsat. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cemil Çiçek İskenderun Erol Dora Mardin Politika Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

#128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title