Haberler

BDP'li Aksoy'dan "Süreç" Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından İzmir'de düzenlenen mitingde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Süreç geri dönerse inanın ben de dağa çıkacağım."

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından İzmir'de düzenlenen mitingde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Süreç geri dönerse inanın ben de dağa çıkacağım. Bu bir tehdit değil. Herkes aklını başına toplamalı ve bu süreci desteklemelidir" dedi.

Bornova Stadyumu'nun önünde toplanan BDP ve çeşitli parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, yolu trafiğe kapatarak Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'na yürüdü. Burada polis kontrolünden geçerek alana alınan grup, miting alanında müzik eşliğinde halay çekip, sloganlar attı. Mitingde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Süreç geri dönerse hepimiz bunun altında kalırız. Sürecin geri dönmesinin anlamı ne kadar devrimci, demokrat Kürt varsa, ne kadar Türkiye'de devrimci güç varsa hepsinin cezaevlerine girmesi demektir. Onun için çok söylüyorum, süreç geri dönerse emin olun ben de dağa çıkacağım. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Çünkü göz göre göre insanların ölmesine kimse göz yumamaz. Şimdi kimse bunu şöyle anlamasın; kimseyi tehdit etmiyorum. Bu bir tehdit değil. Herkes aklını başına toplamalı ve bu süreci desteklemelidir" dedi.

Kalabalık, konuşmanın ardından dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halil Aksoy Bornova İzmir Ağrı Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title