Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, 16 Nisan referandumunda kararlarının ’evet’ olduğunu anımsatarak, bu süreçte milletin birliği ve beraberliğinden başka kaygı taşımadıklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, 16 Nisan referandumunda kararlarının 'evet' olduğunu anımsatarak, bu süreçte milletin birliği ve beraberliğinden başka kaygı taşımadıklarını söyledi.

Yanar, Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, İl Başkanı Uğur Bulut ve partililerin katıldığı programda konuşan Yanar 16 Nisan'daki halk oylamasına değinen Yanar, bu süreçte milletin birliği ve beraberliğinden başka kaygı taşımadıklarını belirtti.

Yanar, daha önceki halk oylamalarını anımsatarak, "Bu referandumlardan biri var ki şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun başında bulunduğu Büyük Birlik Partimizin de partimizle birlikte milletimizin yüzde 69'luk bir oranla 'evet' demek suretiyle destek verdiği cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine imkan veren 2007 referandumudur. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle sistemimiz parlamenter mi yoksa yarı başkanlık sistemi mi belirsiz bir garabetin kucağına oturmuş, bu yönüyle de değişimi zaruri bir hal almıştır" dedi.

Herkesin, gelinen noktanın sorumluluğunu taşıdığını ve bu sorumluluktan kaçılamayacağını vurgulayan Yanar, bu anayasa değişikliği teklifinin, aslında 94 yıldır tartışılan ama hiçbir zaman bu düzeyde milletin gündemine getirilmeyen bir konu olduğunu ifade etti.

Yanar, vesayetçi anayasanın milletin derdine hiçbir zaman çare olamadığını dile getirerek, "Tarihi vesikalara da bakıldığında farklı tanımlamalarla da olsa Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve en nihayet şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun başkanlık sistemine yeşil ışık yaktıkları görülecektir" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Doğan Ürgüp Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title