Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler, Keçiören Gençlik Merkezi'ni Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazını kıldıran Seyhan Müftüsü'nün, cenazede "siyasi şova izin vermediği için" tayin edildiği iddialarına ilişkin, “Bunlar tamamen gerçek dışı. İlgili müftünün tayini 31 Temmuz’da yani bu olaydan iki gün önce gerçekleşmiştir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazını kıldıran Seyhan Müftüsü'nün, cenazede "siyasi şova izin vermediği için" tayin edildiği iddialarına ilişkin, "Bunlar tamamen gerçek dışı. İlgili müftünün tayini 31 Temmuz'da yani bu olaydan iki gün önce gerçekleşmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Keçiören Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Gençler ile bir araya gelmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İşler, 3 gün kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu:

"10 Ağustos'ta inşallah Türkiye'de bir tarih yazılacak. Malumunuz 3 tane aday var. Birisi Recep Tayyip Erdoğan Başbakanımız, diğeri ise kamuoyunun ismini öğrenmeye çalıştığı Ekmeleddin Bey, çatı aday olarak karşımıza çıktı. Diğer bir isim de Selahattin Demirtaş, bugün Keçiören'deyiz. Keçiören'deki heyecan, duygu yoğunluğu çok daha farklı. Keçiören Başbakanımızın Ankara'da ki ikamet ettiği yer. Keçiören ilk cumhurbaşkanını seçmiş olacak."

Bir gazetecinin, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazını kıldıran Seyhan Müftüsü'nün, cenazede "siyasi şova izin vermediği için" tayin edildiği iddialarını sorması üzerine İşler, "Bunlar tamamen gerçek dışı. İlgili müftünün tayini 31 Temmuz'da yani bu olaydan iki gün önce tayin işi gerçekleşmiştir. Basın da yer alan iddialar tamamen asılsızdır. Gerçek dışıdır, dolayısıyla Sayın Ömer Çelik ile bir ilgilisi bulunmamaktadır" cevabını verdi.

Türkiye'nin Gazze ve Türkmenlere yönelik yardımları hakkında da bilgi veren İşler, "Kamu kurumları, TİKA, AFAD ve Kızılay gibi toplum örgütleri ile Türkiye dünyaya yardım elini, dostluk elini, kardeşlik elini dört bir coğrafyaya uzatıyor. Biz herhangi bir ırka, dine mensup insanlara sadece yardım elini uzatmıyoruz. Bütün insanlara bütün kardeşlerimize yardım elini uzatıyoruz. Ortadoğu'da, Balkanlar da, Afrika'da çeşitli ülkelere yardımlarımız ulaşıyor. Gazze'de TİKA'nın elemanları var. Koordinasyon ofisi var. Orada ki çalışan arkadaşlar iç piyasadan tedarik ederek hızlı bir şekilde koli hazırlandı. Ailelere dağıldı. Bu koliler de kapsamlı kolilerdi. Saldırılardan fırsat bulunan anlarda o yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek hem sahur da hem iftar da dağıtıldı. Ayrıca, 20 tane TIR yardımı ulaştırıldı. Gazze'de yaralılar var. Sadece iki tanesi izin alabildik, getirebildik. Bir tane yaralı var. Bu konuda Mısır tarafıyla Filistin tarafıyla görüşmeler devam ediyor. Onlara da eğer izin alındığında, yaralıları Türkiye'ye getirip tedavi ettireceğiz" diye konuştu.

İşler, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ramazan ayında IŞİD saldırılarından sonra Irak'ta bulunan Türkmen kardeşlerimiz de çok ciddi sıkıntılar ile kaşı karşıya kaldılar. Biz Türkmen kardeşlerimize de hemen yardımlarımızı ulaştırmaya gayret ettik. Irak'a yardım koordinasyonu AFAD'ın koordinatörlüğünde yapılıyor. TİKA ve Kızılay olarak da hemen yardımlarımıza başvurduk. Bu üç kurumumuzla gerekli her türlü yardımı yapıyor. Şuana kadar 100 yakın TIR, Türkmen bölgesine gönderildi. Bugün Hazer kampında Kızılay, TİKA insanlara sıcaklıkların 50 derece olması itibariyle 450 klima dağıtılacaktı. Giyim, battaniye, yastık ihtiyaçları onlarda dağıtılacaktı. Fakat bize gelen haberler IŞİD'in saldırıları sonucunda bu yardım işi ertelenmiş oldu. Biz güvenlikli bölgede bulunan tüm Türkmen kardeşlerimize her türlü yardımı ulaştırıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Murat Göğebakan Emrullah İşler Keçiören Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title