Haberler

Başak Demirtaş adaylıktan neden çekildi? Kulislerde 2 yorum öne çıkıyor

Güncelleme:

Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İBB Adayı olmayacağını resmen duyurmasının ardından daha önce ortaya atılan "İktidarla DEM Parti anlaştı" iddiaları yerini "CHP'yi korkutmak için Demirtaş'ın adaylığı öne sürüldü" yorumuna bıraktı. Öte yandan; DEM Parti'ye yakın isimlerin yaptığı açıklamalar ise "Başak Demirtaş'a partiden onay çıkmadı" söylentilerine neden oldu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İBB başkan adaylığından çekildi. Şimdi kulislerde Demirtaş'ın neden geri adım attığı konuşuluyor.

DEM PARTİ, ADAYINI YAKINDA AÇIKLAYACAK

Başak Demirtaş, İBB adaylık başvurusu süreciyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" ifadelerine yer verdi. Dem Parti'den yapılan açıklamada ise "Tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım'la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

"CİDDİ BİR KESİM TEKRAR İMAMOĞLU'NUN DESTEKLENMESİNİ İSTİYOR"

Peki Başak Demirtaş adaylıktan mı çekildi, yoksa Dem Parti'den onay mı çıkmadı? Eski HDP Milletvekili Altan Tan, Demirtaş'ın aday gösterilme durumu ve bunun DEM Parti içerisindeki etkisi üzerine Haberler.com'a değerlendirmelerde bulunmuş, parti içerisinde 10 yıldır süren tartışmaların olduğunu belirterek "Başak Demirtaş'ın İstanbul adayı olma durumuna ilişkin CHP ile olan ittifakı önüne koyan çevreler bu durumdan rahatsız oldu. Ciddi bir kesim tekrar İmamoğlu'nun desteklenmesini istiyor" demişti.

CHP'YE GÖZDAĞI MI VERİLDİ?

Demirtaş'ın adaylık başvurusu sürecinde CHP Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan oy böleceği ve bu nedenle "AK Parti ile DEM Parti anlaştı" iddialarının ortaya atılmasına da neden olmuştu. Demirtaş'ın bugün aday olmayacağını resmen duyurması sonrası ise bir kesim, "Zaten aday olmayacaktı, CHP'ye gözdağı verildi" yorumunda bulundu.

"DEMİRTAŞ ÇIKARSA İMAMOĞLU MESELESİ KAPANIR"

Öte yandan; geçtiğimiz gün katıldığı programda konuyla ilgili görüşünü bildiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, "Başak Demirtaş çıkarsa İmamoğlu meselesi kapanır" yorumu çok konuşulmuştu. Ensarioğlu, açıklaması sırasında DEM Parti ile CHP arasında 3 İstanbul ilçesi gerilimi yaşandığı ve bu nedenle Demirtaş'ın adaylığının öne sürüldüğü tespitinde de bulunmuştu.

Haberler.com / Kaan Güler - Politika

Başak Demirtaş DEM Parti Politika Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500

Yorumlar (13)

Tutankamon Hoca:

Havada bulut kurum sen secimi unut hahahaha

101
226
yanıtYanıtla
Hüseyin Bakkal:

yavaşşşşşşşşşş...

yanıt78
yanıt36
Abdullah Ağaç.:

Kardeş ? Ozaman çelişki var Ozaman devletle anlaşamadı İmam Oğlu İle anlaştı HDP ???

yanıt63
yanıt14
Medeni Bingöl:

Böylece AKP nin sinsi plani bir nebze suya düştü Sis

70
169
yanıtYanıtla
Hüseyin Bakkal:

yavaşşşşşş

yanıt55
yanıt36
Hüseyin Bakkal:

yavaşşşşşşşş

yanıt49
yanıt35
haksız mıyım:

selocanın solucanı

107
52
yanıtYanıtla
Tolga Babacan:

Kimbilir emir sirtini yazladigi yerden gelmisdir

110
25
yanıtYanıtla
Abdullah Ağaç.:

EEE İmam Oğlunun fonları kadına saldırıyordu.

yanıt36
yanıt4
Sencer:

Bu ekonomide akp kaybeder açık ara İmamoğlu gelir

37
66
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title