Haberler

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliklerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan meydanına kurulan stantları ziyaret etti. Vali Ustaoğlu, kadın vatandaşlara karanfil taktim etti ve yapılan çalışmaları inceledi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan meydanına kurulan stantları ziyaret etti.

Balıkesir'de kadınların haklarına ve güvenliklerine yönelik toplumsal bilinci artıracak çalışmalar aralıksız devam ediyor. Stantları ziyaret eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, kadın vatandaşlara karanfil taktim etti.

Tek tek stantları gezerek yapılan çalışmaları inceleyen Vali İsmail Ustaoğlu, günün anlam ve önemine dikkat çeken konuşma gerçekleştirdi. Vali Ustaoğlu konuşmasında kadına yönelik her türlü şiddete şiddetle karşı olduklarına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; "Bugün Balıkesir'imizin merkezinde çok önemli bir etkinlik için bir araya geldik. Bugün anlamlı olmasının nedeni 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olmasıdır. Böyle bir günde ilimizin başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, kamu kurumu ve kuruluşlarımızla bugünü farklı kılmak, toplumumuza farklı mesajları iletmek adına burada stantlar kuruldu. Bizlerde bu statları ziyaret ederek, bugünü hem anlamalı kılma adına hem de buradaki sosyal sorumluluk projesiyle kamuoyunu aydınlatma adına statlarımızı geziyoruz. Bizim geleneğimizde, kültürümüzde inancımızda kadına el kaldırmak, kadına şiddet uygulamak kesinlikle reddedilen bir husustur. Bu konuda bizim kamu kurulu ve kuruluşlarımızla başta müftülüğümüzle, aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğümüzle, emniyetimizle, jandarmamızla sürekli bu konuda toplumumuzu aydınlatma adına çalışmalar yapıyoruz. İçişleri bakanlığımızın uygulamaya koyduğu KADES uygulaması başta olmak üzere yine diğer kurum ve kuruluşlarımızla yaptığımız çalışmalarla, biz kadına şiddete, şiddetle karşı olduğumuzu da kamuoyuna anlatmaya çalışıyoruz. Böyle anlamlı bir günde sizlerle beraberiz. Şiddet temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı bir eylemdir diyoruz. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme seviyesi kadını toplum içinde konumlandırdığı yer ona duyduğu saygı, ilgi ve muhabbetten geçer. Kadına el kaldırma değil, onlara karanfil vermek, onlara gül vermek yakışır hepimize. Bugün dünyada gerçekten kadına yönelik şiddetle alakalı farklı etkinlikler yapılıyor. Böyle vakalar var mı var. En son örneği Gazze'de yaşananlar. Orada kadınlara yönelik, çocuklara yönelik, o masum savunmasız yavrularımıza yönelik yaşananlar hepimizi derinden üzüyor. Bu konuda tarih boyunca kadına yönelik yapılmış her yanlış uygulamayı biz şiddetle reddediyoruz. Bu noktada akıl vicdan ve ahlak sahibi hiçbir insan anne, kardeş, eş, evlat olarak hayatının her alanında yanında yer alan kadına karşı farklı bir yaklaşım sergilemesi düşünülemez ve buna karşı olduğumuzu da paylaşmış olalım" dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu'nun, stat ziyareti konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Stat ziyaretine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, belediye başkanları, kurum müdürlüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Jandarma Özel Timin katılması da büyük ilgi gördü. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Necmettin Erbakan İsmail Ustaoğlu Balıkesir Güvenlik Politika Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title