Haberler

Bakan Yılmaz, Bingöl'de Köy Derneği Açılışı Yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesinde Keklikdere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Genç ilçesinde Keklikdere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı.

Açılış töreninde, Keklikdere Köyü Derneği Başkanı Ahmet Nuri Dener, Bakan Yılmaz'a teşekkür ederek plaket verdi. Bakan Yılmaz, dernek açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin kalkınmasında insan faktörünün çok önemli yer tuttuğuna vurgu yaptı. Yılmaz, "Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması sadece devletle ve kamu kurumlarıyla olmuyor. 3 ayağı var aslında bu işin. Birincisi devlet-kamu, ikincisi özel sektör, mutlaka kendi yörenize, ilçenize, köyünüze özel sektörü çekmek, onları daha fazla yatırım yapar hale getirmek gerekiyor. Üçüncüsü de sivil toplum kuruluşları. Benim sizlere tavsiyem şu: Siz insana odaklanın. Çocuklarımıza, gençlerimize odaklanın. İnsan unsuru üzerine yoğunlaşırsanız en hayırlı işi yapmış olursunuz. Çünkü her şeyin temeli insan. Her tarafı altından da yapsanız, insanınızı iyi yetiştiremezseniz bunun bir faydası yok. Bir tane çocuğu iyi yetiştirirsiniz. O döner bütün o köyü her tarafı geliştirir, kalkındırır. Dolayısıyla insanımıza yatırım yapmamız lazım. Bundan sonraki süreçte hepimizin, kamu kurumları olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, tek tek fertler olarak bu insan yetiştirme konusu üzerinde çok iyi kafa yormamız lazım. Türkiye'nin genel kalkınma sürecinde de tek tek yörelerimizin, köylerimizin, beldelerimizin kalkınmasında da esas olan insandır. Kalkınmanın hedefi insan olduğu gibi; insana hizmet, insanın refahını artırmak olduğu gibi en büyük vasıtası da en büyük aracı da yine insandır. İnsanımıza hep birlikte yatırım yapmamız lazım" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ, SABIR İSTEYEN BİR SÜREÇ"

Çözüm sürecine de değinen Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin sabır isteyen bir süreç olduğunu kaydetti. Türkiye'nin dünyada güçlenen ve her geçen gün etkinliğini artıran bir ülke olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bu çözüm süreci kolay bir süreç değil. Sabır isteyen bir süreç. Fakat er veya geç Türkiye bu sorunları arkasında bırakacak. İnsanını, kaynaklarını bu boş işlerle harcamak yerine geleceğimize, insanımıza yatırım amacıyla daha fazla kullanacak. Uluslararası yarışta da daha öne geçecek İnşallah. Biz şunu gayet iyi biliyoruz: Türkiye çok güçlenen bir ülke. Bölgesinde de gerçekten artık örnek alınan, dünyada da etkinliği çok farklı yerlere gelmiş olan bir ülke. Türkiye'nin başarısı, sadece Türkiye'deki coğrafyayı etkilemiyor. Çok daha geniş bir coğrafyada çok önemli etkileri oluyor bunun. Dünyada birçok insanın, ülkenin gözü Türkiye'de. Türkiye'nin başarısı, çok farklı bir anlam ifade ediyor. Ama Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, burada yaşayan insanımızın çok farklı bir yere gelmesini istemeyenlerin bu sorunlarda menfaati var. Bu çözüm sürecine tüm Türkiye'de gerçekten önemli bir destek var. Fakat Bingöl söz konusu olduğunda yine bir ölçüm yapsak herhalde Bingöl birinci olur. Bu derneğimizin Keklikdere'ye, Genç'e, Bingöl'e, memleketimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Yılmaz, daha sonra beraberindeki Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ile birlikte kurdele keserek derneğin açılışını yaptı. Dernek yöneticilerinden bilgi alan Bakan Yılmaz, bir pastanede vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet ettikten sonra dernek binasından ayrıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Ahmet Nuri Türkiye Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title