Haberler

Bakan Yıldırım, "Adıyaman'a Demiryolu Yok" Dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kısa ve orta vadede Adıyaman'a yönelik demiryolu projemiz yok."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kısa ve orta vadede Adıyaman'a yönelik demiryolu projemiz yok. Biz gerçekleşmeyecek vaatleri verip insanları hayal kırıklığına uğratmayı istemeyiz" dedi.

Nissibi Köprüsü'nün temel atma törenin ardından Adıyaman Üniversitesi'ne geçen Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Adıyaman Valiliği'ni ziyaret etti. Burada tören mangası tarafından karşılanan Bakan Binali Yıldırım, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Ramazan Sodan tarafından Bakan Binali Yıldırım'a Nemrut Dağı heykelcikleri ve el dokuması halı hediye edildi.

Vali Ramazan Sodan, burada yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın tarihi bir gün yaşadığını, köprünün ulaşım noktasında Adıyaman için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Bakan Binali Yıldırım ise, ülkenin yollarını açtıklarını, milleti birleştirdiklerini belirterek, bölünmüş yollarla kazaların önemli ölçüde azalma gösterdiğini ifade etti.

Adıyaman'da maliyeti 55 milyon TL olan uluslararası havalimanı projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, havalimanının Adıyaman'ın 30-40 yıllık ihtiyacını görecek modern bir alan olacağını söyledi.

Gazetecilerin demiryolu beklentisiyle ilgili sorusunu cevaplayan Bakan Yıldırım, "Kısa ve orta vadede Adıyaman'a yönelik demiryolu projemiz yok. Biz gerçekleşmeyecek vaatleri verip insanları hayal kırıklığına uğratmayı istemeyiz. Gölbaşı ilçesinden geçen Malatya, Kahramanmaraş-Narlı hattının Adıyaman'a bağlanması isteniyor. Bunun için çalışma yaptırdık. 62 kilometre uzunluğunda ve 541 milyon TL değerinde bir proje. Bu hat Adıyaman'da kalırsa bir manası yok. Bunun Şanlıurfa, Gaziantep'e, Suriye'ye bağlantısı olursa o zaman bir anlam ifade eder. Dolayısıyla projeyi diğer hatlarla uzun vadede değerlendirebilir. Ama bugünden yarına böyle bir proje hiçbir şekilde verimli değil. Gündemde tutmanın yararı yok" dedi.

Bakan Binali Yıldırım, daha sonra özel uçak ile Ankara'ya hareket etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adıyaman Üniversitesi Binali Yıldırım Nissibi Köprüsü Ramazan Sodan Politika Güncel Haberler

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir?
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title