Haberler

Bakan Koca grev kararı alan doktorları hedef gösteren imamla ilgili ilk kez konuştu: Hemen açığa alınmalı

Güncelleme:

Konya'da bir camide görevli imamın, grev kararı alan sağlık çalışanlarını hedef gösteren sözleri Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Hakkında soruşturma açılan imamla ilgili ilk kez konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Olayı duyar duymaz hemen Diyanet İşleri Başkanı'nı aradım. Hemen bir müfettiş görevlendireceğini ve Konya'ya yollayacağını söyledi. Ardından Konya Valisi'ne aradım. O da içeriden bir soruşturma açtırdığını söyledi. Bence soruşturma yürürken hemen açığa alınması gerekir" dedi.

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Türkiye'yi ayağa kaldırırken, kan donduran cinayet sonrası Türk Tabipleri Birliği ülke genelinde 2 günlük grev kararı almıştı.

GREV YAPAN SAĞLIKÇILARI HEDEF GÖSTERDİ

Sağlık çalışanlarının başlattığı greve bazı kesimlerden eleştiriler yükselirken, Konya Selçuklu'da Kayalar Camii'nde görevli imamın Cuma hutbesinde sarf ettiği sözler sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrasında grev kararı alan sağlıkçıları hedef gösteren imam, bu tip girişimlerin beraberinde daha fazla doktorun öldürülmesini getireceğini savunmuştu.

"ÖLDÜRMEZ MİSİN SEN, DÖVMEZ MİSİN?"

İmam skandal ifadelerinde "Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetleri... Televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Sen gittin grev sırasında hastaneden boş döndün, oğluna iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki git grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun." ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN KOCA: ŞÜPHE DUYARSAK BİZ DEVREYE GİRERİZ

İnfial yaratan sözleri sonrası hakkında soruşturma açılan imamla ilgili ilk kez konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın yönelttiği soruya "Olayı duyar duymaz hemen Diyanet İşleri Başkanı'nı aradım. Hac'da, Arafat'da idi. Buna rağmen aradım. Gün içinde iki kez aradım üstelik. Hemen bir müfettiş görevlendireceğini ve Konya'ya yollayacağını söyledi. Ardından Konya Valisi'ni aradım. O da içeriden bir soruşturma açtırdığını söyledi. Bence soruşturma yürürken hemen açığa alınması gerekir. Savcılığa Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunma konusunu gidişata göre değerlendireceğim. Yani gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz" yanıtını verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekrem Karakaya Konya Politika Güncel Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

500

Yorumlar (41)

Tekin Atak:

İmamı acicaga aldircagina grev yapan vatandaşı mağdur eden vatandaşa farklı muamele çeken doktorlari açığa aldirsanya. Syn bakan gücünüz imama yeter ancak neyse Allah büyük.

223
126
yanıtYanıtla
alperenlive:

Peki hergün devlete ve millete meydan okuyup devletten maaş alan Türkiye Tabibler Birliği (TTB) üyesi PKK savunucusu doktorları neden açığa almıyorsunuz sayın bakan, gücünüz bir imamamı yetiyor. Onların yazıp konuştuklarının yanında bu adamın söyledikleri ne ki?

198
68
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Allahına kurban kardeşim. Aynı fikirleri paylaşıyoruz..

yanıt97
yanıt31
Zübeyir Kıvrak:

DOKTORA SALDIRAN ADİ BİR SUÇ ŞİTDETLE KINIYORUM ANCAK HER GÜN ASKER POLİS ŞEHİT OLURKEN NE BİR ASKER NEDE BİR POLİS İŞ BIRAKMIYOR HATTA İZİNLİ PERSONEL BİLE GÖREVE DÖNÜYOR AMA DOKTORLARIN İŞ BIRAKIP SEKSEN MİLYONU MAĞDUR ETMESİ DOĞRUMU YORUM SİZİN

175
69
yanıtYanıtla
Mıhtar:

Asker ve polis düşmana karşı silahlıdır, düşman. Düşman ve teröristler tarafından şehit ediliyor. Doktorları öldürenleri terörist ve düşman kabul edip, doktorlar silahlandırıldığı gün onlarda grev yapmaz. Mukayese yanlış.

yanıt19
yanıt30
can öz :

Eğer yapılanları terör saldırısı kapsamında teröristler tarafından yapıldığını düşünüyor, doktorluğu da tehlikeli işler kapsamında görüyorsan belki anlaşılır. Birazcık beyninizi kullanın

yanıt13
yanıt11
Maraşlı:

Diyanete bak hele, kendi imamlarına her türlü sözler söyleniyor sahip çıkmıyorda, İmam efendi doğru bir tespit yapıp söyledi diye soruşturma açıyor. Hani özgürlük vardı bu ülkede.

143
80
yanıtYanıtla
Gökhan Altaylı:

Olayı bu kadar büyütmenin manası nedir anlamadım. İmam efendi bir bakıma haklı. Doktorlara zarar verilsin demiyorum ama vatandaş da mağdur edilmesin. Bu kadar basit bir meseleyi büyüteceğiniz yerde, vatandaşa hizmet etmeyen doktorların peşine düşün bence.

149
68
yanıtYanıtla
zeynelabidin sevgili:

Zaten bu bakan ve milletvekillerinin bir tek gücü imamlara yetiyor. Yazıklar olsun sizlere...

132
80
yanıtYanıtla
Erol Turgut:

Grev yapan doktorlara da soruşturma açılacak mı? Onlar da açığa alınacak mı?

145
67
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title