Haberler

Bakan Eroğlu'ndan "Yangın" Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, yanan alanların 1 yıl içinde ağaçlandırılacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman yangını ile mücadelede

en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, yanan alanların 1 yıl içinde ağaçlandırılacağını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu Valisi Kenan Çifçi'yi makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Yangın ile mücadelede en başarılı ülke Türkiye'dir. Bundan gurur duyuyoruz. Nitekim oranlara bakıldığında Fransa'dan, İspanya'ya kadar bizim 5-6 katımızdır. Yanan oran itibariyle en yanan bizim ormanlarımızdır" dedi.

"BAZILARI DİYOR Kİ ORMANLARI BİLEREK YAKIYORLAR"

Bakan Eroğlu, ormanların bilerek yakıldığını, işgal etmek istediklerine dair söylemler sarf edildiğini hatırlatarak, bu düşüncenin yanlış olduğunu kaydetti. Eroğlu, "Bazıları diyor ki 'Ormanları bilerek yakıyorlar.' Birilerine vermek ya da işgal etmek için mi şeklinde bir anlayış var. Bunlar kati suretle yanlıştır. Yanan alanları tespit ediyoruz. Zaten şu anda tapularda var. Bir yıl içerisinde ağaçlandırmak durumunda orman teşkilatımıza verdiğimiz talimat budur. Bir yıl içerisinde ağaçlandırılacaktır. Nitekim ben geçmişte İzmir'de yanan alanları bizzat kontrol ettim. Hepsinin ağaçlandırıldığını gördüm. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın Türkiye ormanları koruma konusunda hassastır. Hukümetimiz bu konuya büyük titizlik göstermektedir. Bizim son on yıllık dönemde bir metre kare dahi ormanı işgal ettiğimiz doğru değildir. Hodri meydan buyurun bir karış ormanı işgal ettirmiyoruz. Çünkü bunların tapusunu alıyoruz. Ormanların yüzde 75'inin tapusunu aldık 31 Aralık 2014'e kadar bütün ormanların tapusu elimizde olacak. Vatandaşımız orman teşkilatımıza güvensin" diye konuştu.

"TEK DÜZENDEN VAZGEÇTİK"

Türkiye'de orman yangınlarının önüne geçmek için tek düzen ağaç dikiminden vazgeçildiğinin altını çizen Bakan Veysel Eroğlu, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde ormanlık arazilere yangına dayanıklı türleri diktiklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: " Antalya'da bir yangın olmuştu. Bu yangın sonunda dedik ki, 'tek düzen kara, kızılçam gibi ağaçlar dikilmesin' ve yol kenarlarına, köylere yakın yerlerde yangına dirençli bir takım ağaçlar var yapraklı türden olanlar yangına daha dirençli oluyorlar. Tek düzen yapmaktan artık vazgeçtik. Adacıklar yaparak onların arasına yangına dayanıklı türleri dikiyoruz. Bunun adı da YARDOP'tur. Gerçekten bütün dünyada bu benimsendi. Tek düzen bir düzen çam türü diktiğimiz zaman yangın çıktığı zaman böylece yangını önlemek mümkün olmuyor. Bu nedenle yangına direnişli ormanların kurulması projesi başlatıldı. Antalya'da başladık, şuanda bütün bölgelerde Akdeniz ve Eğe bölgesinde uygulamaya başladık."

Bakan Eroğlu'nun ziyaretinde Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, Mustafa Hamarat, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri karşıladı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Antalya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı? Okul müdürünü öldüren öğrenci tutuklandı mı kim, yakalandı mı? Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 10 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? BDDK başkanı kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olacak mı? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 10 MAYIS CUMA 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Resmi Gazete bugün (10 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title