Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Edirne'de kent meydanı ve Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın yenileneceğini açıkladı

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de kent meydanı yapılacağını ve Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın da yenileneceğini duyurdu. Proje ihale aşamasında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakından takip ediliyor. Ayrıca, Edirne'yi Balkanların spor başkenti haline getirmek için çalışmalar sürdürülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, "Okuldan Spora ve Mahalle Ligi" projesi tanıtım töreni etkinlikleri çerçevesinde Edirne'de kent meydanı yapılacağını ve Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın da yenileneceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'de 25 Kasım Stadı'nın alanına kent meydanı yapılacağını ve projenin ihale aşamasında olduğunu açıkladı. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'nın da yenileneceğini duyuran Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiğinin altını çizdi.

Edirne ziyareti çerçevesinde 25 Kasım Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne spor'un kullandığı 25 Kasım Stadının yıkılarak yerine kent meydanı yapılacağını ifade etti.

"10 bin kişilik olan stadyum inşa edeceğiz"

Bakan Bak, "Edirne'nin bir diğer sorunu da stadyumun çok eski olmasıdır. Onun yenilenmesi talepleri vardı. Edirne spor'u çok kısa sürede Tunca Tesislerine taşıyacağız. Orası şuan 3. lig oynayacak durumda fakat şehir merkezinde olan bu stadyum yerini de şehre meydan olarak kazandıracağız. Kimse rant olarak kullanılacak şeklinde düşünmesin, burası şehrin nefes alacağız bir ortam olacaktır. Buraya güzel bir proje ile kent meydanı kazandırılacak. Edirne'mize de yaşayan stat modeli olan 10 bin kişilik olan stadyum inşa edeceğiz. Projeler tamam ihale aşamasındayız. İhaleyi de en kısa sürede yapıp, ilk kazmayı vurup çalışmalara başlayacağız. Edirne'mize böyle bir stadın kazandırılmasını sağlayacağız" dedi.

Edirne'yi Balkanların spor başkenti haline getireceklerinin altını çizen Bakan Bak, "Cumhurbaşkanımız spora hep destek veriyor. Edirne'nin Balkanların spor başkenti olması için çaba harcıyoruz. Özellikle olimpik havuzumuzla, salonumuzla, Kırkpınar'ımız ile Edirne bir spor cazibesi şehri haline geldi. Tesis noktasında eksiklikleri de tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin gerçekleştirildiği Sarayiçi Er Meydanı için de projelerinin bulunduğunu söyleyen Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakinen takip ettiğini bildirdi.

Bakan Bak, "Kırkpınar ile ilgili projemiz de hazır. Edirne'mize iki tane güzel eser kazandıracağız. Kırkpınar bir efsane, Cumhurbaşkanımız da bu projeyi çok hassas bir şekilde takip ediyor. Kırkpınar ile ilgili projelerimiz hazır. Yerinde mi yapacağız yoksa başka bir yere mi bu konuda değerlendirmeler sürüyor" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Osman Aşkın Bak Gençlik Edirne Spor Etkinlikler Yerel Haberler Politika Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title