Haberler

Bakan Akar'ın Münih Güvenlik Konferansı sonrası röportajında çekilen fotoğraf gündem oldu

Güncelleme:

Münih Güvenlik Konferansı sonrası gazetecilerin sorularının yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın röportajı sırasında çekilen bir fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Fotoğrafta bir kişinin Bakan Akar'ın okuması için elinde kağıt tuttuğu görülüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası Almanya'ya geçerek Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı. Küresel ve bölgesel güvenlik sorunlarının tartışıldığı organizasyonun ardından Bakan Akar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAF SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Röportaj sırasından yayınlanan bir fotoğraf ise sosyal medyada gündem oldu. Görüntüde bir kişinin elindeki kağıdı Akar'ın okuması için elinde tuttuğu görülüyor.

Bakan Akar'ın Münih Güvenlik Konferansı sonrası röportajında çekilen fotoğraf gündem oldu

KONFERANSTA NELER KONUŞULDU?

Konferansta hem Türkiye'nin görüşlerini ifade etme imkanı bulduklarını hem de ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildiren Akar, "Terör örgütleri PKK/YPG'nin yanı sıra DEAŞ, FETÖ ile yaptığımız mücadelenin ne anlama geldiğini, dost ve müttefiklerimizden neler beklediğimizi de Güvenlik Konferansı sırasında dile getirme fırsatı bulduk" diye konuştu.

Konferansın bu kapsamda çok yararlı geçtiğini aktaran Akar, konferans sırasında Savunma Politikaları ve İnovasyon Forumu'nda da bir konuşma yaptığını hatırlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet tarihinin en yoğun döneminden geçtiğini vurgulayan Akar, "Operasyonel anlamda hem ülkemiz içinde hem sınırlarımızın ötesinde faaliyetlerimizi sürdürürken asil milletimizin hak ve menfaatlerinin korunmasının yanı sıra dost ve kardeş ülkelerin de haklı davalarında yanlarında olmayı sürdürüyoruz" dedi.

"TERÖR KORİDORUNU PARÇALADIK"

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terörist varlığına dikkati çeken Akar, "Tüm terör örgütlerine karşı mücadelemizi aralıksız sürdürdük, sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz yıllarda teröristler tarafından bir terör koridoru oluşturulmak istendi. Buna karşı her türlü mücadeleyi vermek suretiyle terör koridorunu parçaladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve desteğiyle savunma sanayinde çok önemli adımlar atıldı, gurur verici bir atılım gerçekleşti. Savunma sanayiinde yerlilik ve millik oranı yüzde 80'lere yaklaştı. Bundan sonra da yapılacak çalışmaların çetin geçeceğinin farkında, bilincindeyiz. Kamu, özel sektör, üniversiteler, vakıflar el ele vermek suretiyle tek yumruk, tek yürek halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bunun sonunda da çok daha önemli ve başarılı sonuçlar elde edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA - RUSYA KRİZİ

Ukrayna-Rusya gerilimiyle ilgili de konuşan Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta bir heyetle Ukrayna ziyareti vardı. Cumhurbaşkanımız, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bizler de muhataplarımızla çok samimi görüşmeler yaptık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Orada bir askeri hareketlilik söz konusu. Bu askeri hareketliliğin bazı etkileri var. Bu konuda basında çıkan bazı haberler var. Bunların çok ihtiyatla değerlendirilmesi gerekir. Çünkü bazı dezenformasyon, yalan haberlerden bahsediliyor. Bunlardan dolayı istenmeyen birtakım durumların doğmasını engellememiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Hulusi Akar Münih Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

Bakmadan Geçme

İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'a 5 maddelik dosya hazırladı

Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'a 5 maddelik dosya hazırladı

500

Yorumlar (6)

Barbaros:

Bunlar mı Türkiye’yi yönetiyor o kağıdı yazan mı ?

29
13
yanıtYanıtla
N. Harp:

ne dedigi önemli barbarosa ...ekrem englizce konus du herkes güldü sadece...ben baris istiyorum ..ee nasil olcak ...ben baris istiyorum ...diyo ...nasil olcak cevap yok ...sen onun konusmasini dinle...ne dedigi önemli ...nasil degil

5
7
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Sığınmacıları geri gönderme planınız var mı ? Yoksa çoğunlukta oldukları yerleri seyreltmeye devam mı edeceksiniz ? Yeni gelecekler de var mı !!

5
2
yanıtYanıtla
Doğuş:

Hemen kağıdı okuyorum. Sığınmacı demek euro, dolar demek.

yanıt1
yanıt2
Eğrioturdoğrukonuş:

Yapmayın gözünüzü seveyim. Bizdeki muhalefet kadar iğrenç bir muhalefet dünyanın başka hiç bir yerinde yoktur. O uzaklıktaki kağıdı nasıl okusun? Kaşındaki gazeteci ne soracak nerden bilipte hemen kağıda yazacaksın?

2
1
yanıtYanıtla
mustafa karasal:

O kadar uzağı görebiliyor muymuş bakanımız?

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title