Haberler

Bahçeli, Meclis Başkanı'nın Anayasa Komisyonu Çağrısına Yanıt Verdi

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Komisyonu ile ilgili çağrısına, "MHP'nin olumlu çabaları sürecektir, CHP'yi ikna edin" yanıtını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik siyasi parti liderlerine gönderdiği mektuba cevap verdi. Bahçeli, "MHP olarak Anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin sonuç vermesini ve ikna edilmesini Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüğümüzü ifade etmek isterim" dedi.

"GEREKLİ TUTUM VE GİRİŞİMİ SERGİLEDİK"

Bahçeli, cevabında, MHP'nin Mevcut anayasanın toplumsal ihtiyaç ve beklentilerini karşılayarak azami mutabakatla değiştirilmesi hususunda gerek 24'üncü dönemde gerekse bu dönemde millete taahhütleri çerçevesinde tavrını ortaya koyduğunu ve bu uzlaşmayı temin edecek girişim ve tutum sergilediğini vurgulayarak şunları dedi:

"MHP OLUMLU CEVAP VERDİ"

"Zatialiniz daha önceki dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından akamete uğratılmış Anayasa Uzlaşma Komisyonunun yeniden teşekkülü amacıyla başlattığınız girişime öncelikle MHP olumlu cevap vermiş ve komisyon üyelerini 12 Ocak 2016 tarih ve 706 sayılı yazılarıyla Meclis Başkanlığına bildirmiş. Bu yazıda Milliyetçi Hareket Partisinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında benimseyeceği tutumun parametreleri paylaşılmıştı.

"MHP DIŞINDA MEYDANA GELEN TARTIŞMALAR..."

Maalesef yeni dönemde kurulan komisyon henüz çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi safhasında MHP dışında meydana gelen tartışma ve tutumdan dolayı girilememiş olması beklentilerimizi karşılamamıştır.

"CHP'Yİ İKNA EDİN"

MHP olarak tam bir mutabakat zemini oluşmadan anayasa hazırlığının sonuç vermeyeceğini, verse bile kapsayıcı olmayacağını düşünüyoruz. MHP olarak anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin sonuç vermesini ve ikna edilmesini Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüğümüzü ifade etmek isterim. Bu konudaki fikir ve tutumumuzu 23 Şubat 2016 tarihindeki grup toplantısında belirtmiştim.

"KATKILARIMIZ SÜRECEK"

Bu mülahazalarla MHP'nin 4 partinin oluşturacağı anayasa uzlaşma komisyonunda anayasa çalışmalarının sonuçlandırılması için olumlu çabalarını ve katkılarını sürdürmeye kararlı olduğunu ifade eder eder saygılar sunarım."

Kaynak: Haberler.com / Politika

İsmail Kahraman Politika Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500

Yorumlar (43)

GAMZE:

Defol git artik be akp kuyruk tenekesi, rezil herif

21
4
yanıtYanıtla
ADSIZ:

sen mhp yi bırakırsan mhp yükselecek eminim.

20
2
yanıtYanıtla
faşist tc:

şu mikrobun yüzünü görmek dahi istemiyorum selahatın demirtaş bu faşistlerden yüzbin kat daha dürüst

16
6
yanıtYanıtla
Müzakere ci:

Hakiki vatan haini bu

18
3
yanıtYanıtla
sat:

mhp vatan haini

9
11
yanıtYanıtla
TÜRKLÜK YENİDEN DİRİLİŞİ İÇİN AKŞENER:

TÜRK MİLLETİNİN KURTULUŞU ÜLKÜCÜLERLE OLACAKTIR SEYİT AHMET ARVASİ TURAN GERÇEKLEŞECEK TÜRK MİLETİ ARTIK SAHİPSİZ KALMAYACAK MUSUL KERKÜK TÜRKMENDAĞI BİZİM OLACAK ALLAH TÜRK Ü KORUİSUN VE YÜCELTSİN

5
15
yanıtYanıtla
fenomen:

kopeğin duası kaul olsaydı gokte kemik yağardı zırto

yanıt6
yanıt3
realist:

bahçeli yeter artık çek git AKPye üye ol

15
3
yanıtYanıtla
koltuğa yapışanlar:

bahçeli allasen bi git artık

13
2
yanıtYanıtla
Müzakere ci:

Hakiki vatan haini arayanların adresi mhp ve hdp

7
8
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title