Haberler

Putin'in arkadaşı olduğu için görevden alınan orkestra şefine yapılanlar Erdoğan'ı kızdırdı: Böyle saçmalık olmaz

Güncelleme:

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşında Batı ülkelerinin takındığı tavrı sert bir dille eleştirdi. Almanya'da orkestra şefinin Putin'in arkadaşı olduğu için görevden alınmasını örnek veren Erdoğan, "Putin'in arkadaşı diye flarmoni orkestrası şefinin görevine son veriyorsunuz. Dostoyevski'nin eserlerine yasak getiriyorsunuz, böyle saçmalık olur mu?" dedi.

TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 gündür Ukrayna'yı işgal eden Rusya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Savaş nedeniyle mesleklerini icra etmekte olan Rus vatandaşlarının haksız uygulamalara tabi tutulmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tutumu saçmalık olarak nitelendirdi.

"CADI AVINA ÇEVİRDİLER, BU NE SAÇMALIK!"

Erdoğan, "Rus sanatçılarına, sporcularına yönelik cadı avını da kabul etmiyoruz. Putin'in arkadaşı diye flarmoni orkestrası şefinin görevine son veriyorsunuz. Dostoyvski'nin eserlerine yasak getiriyorsunuz, böyle saçmalık olur mu? Bağdat'ta kütüphaneleri yakıp yıkan Hülagü'den bunun ne farkı var? Aynı bu." ifadelerini kullandı.

PUTİN'İN ARKADAŞINA KINAMA İÇİN 24 SAAT SÜRE VERİLMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dostu ve destekçisi olduğu bilinen dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'e Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter tarafından, Putin'in saldırısını kınaması için 24 saat süre verilmişti. Şefin görevine daha sonra son verilmişti.

İTALYA'DA DOSTOYEVSKI KİTAPLARI YASAKLANMIŞTI

Savaş nedeniyle Milano'daki devlet okullarından Bicocca Üniversitesi'nde, Ukrayna-Rus savaşı nedeniyle Rus yazar Dostoyevski'in eserleri ders kitaplarından çıkartılmıştı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Bicocca Üniversitesi Dostoyevski eserlerinin herhangi bir yaptırıma dahil olmayacağını açıklayarak "Milano-Bicocca Üniversitesi, diyaloğa ve dinlemeye açık bir yüksek eğitim kurumudur." ifadelerine yer vermişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Dostoyevski Almanya Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Umit Cetin:

reis ver emri kılalım cuma namazını moskovada

39
42
yanıtYanıtla
burakk:

Eee git kıl ne soruyorsun :)))

yanıt26
yanıt5
ender türk :

olur olur , daha neler oluyor görüyoruz biz ülkemizde o neki..?

54
20
yanıtYanıtla
Alis Yiğit:

Önemli olan insan olmak siz insanlıktan cikmisiniz böyle ayrım mı olur ölüm kalım meselesinde yada hak edalet konularında

0
0
yanıtYanıtla
Alis Yiğit:

Sarı saçlı mavi gözlü çocuklar ölüyor diyorlar siyah çocuklar değersiz mi esmer aylan bebek değersiz mi bir Hintli değersiz mi bir Japon bir Türk bir Arap çok mu değersiz gerçek ortaya çıktı gerçek batı bu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title