Haberler

Akşener'den skandal sözler: Geçmişteki siyasi cinayetler mertçeydi

Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'le ilgili konuşurken "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi." ifadelerini kullandı. Akşener'in sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

İyi Parti lideri Akşener, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmaları için gittiği Sivas'ta geçmişte işlenen siyasi cinayetlerle ilgili kullandığı "mertçe" ifadesiyle tepkilerin merkezine oturdu.

Akşener, Ankara'da 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'le ilgili konuşurken "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi." dedi.

"SİYASİ CİNAYETLERE ŞAHİT OLDUK AMA MERTÇEYDİ"

Akşener, yerel seçim süreci için Sivas'ta düzenlenen partisinin etkinliğinde konuşarak Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in kendisini ziyaret ettiğini anlattı. Akşener, "Küçük kızı elleri buz gibi, ayaklar buz gibi, burun buz gibi. Neden biliyor musunuz? Haykıra haykıra ağlayasım var. 'Anne gözümün önünden ayrılma, ya seni de babam gibi vururlarsa...' Nasıl biliyor musunuz, titriyor. Çünkü torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Ve onların yarın ne yapacaklarını o çocuk bilmiyor. Koruma polisleri çocuğu aldılar, bütün telefon numaralarını verdiler. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin." ifadelerini kullandı.

"MERTÇE İŞLENEN CİNAYETLERİ AÇIKLAYACAK MI?"

Akşener'in "siyasi cinayet" sözlerine sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Dehşet verici bir cümle… Devlet öldürünce mert, torbacılar öldürünce kahpece mi oluyor cinayetler? Meral hanım bakanlık döneminden bildiği mertçe işlenen cinayetleri bize açıklayacak mı? Yazık değil mi bu ülkeye? Ne zaman katil veya maktulun kimliğine göre ayrım yapmadan cinayetlere karşı tutarlı, ahlaki, demokrat bir duruş göstereceğiz?"

Akşener'den skandal gaf: Geçmişteki siyasi cinayetler mertçeydi

DEM Parti Van Milletvekili Pervil Buldan ise Akşener'in sözlerine tek kelimelik ifadeyle "Namertçe…" diye tepki gösterdi.

Akşener'den skandal gaf: Geçmişteki siyasi cinayetler mertçeydi

"KORKUNÇ ÖTESİ"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı hukukçu Eren Keskin:

"Korkunç hatta korkunç ötesi!! 'Mertçe cinayet' dediği kimler biliyoruz değil mi? Şiddeti savunan bu açıklama ancak böylesine bir Distopya da yapılabilir! Bizim ölülerimizden söz ediyor"

Akşener'den skandal gaf: Geçmişteki siyasi cinayetler mertçeydi

"İLK GÖRDÜĞÜMDE SORACAĞIM"

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş da Akşener'in sözlerine "Geçmişte şahit olduğunuz, mertçe işlenmiş bir siyasi cinayet söyleyebilir misiniz diye soracağım ilk gördüğümde." paylaşımıyla tepki gösterdi.

Akşener'den skandal gaf: Geçmişteki siyasi cinayetler mertçeydi

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Meral Akşener Sinan Ateş İYİ Parti Sözler Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500

Yorumlar (32)

sade vatandaş:

ACABA AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞI DUYUYORMU BELKİ YANLIŞLIKLA SÖYLEMİŞTİR DİYE SÖZLERİNİ DÜZELTMESİNİ BEKLEDİK AMA YOK KAPASİTE SIFIR ALLAH BU DEVLETİ BU MİLLETİ BU ZİHNİYETTE OLANLARDAN KORUSUN

339
36
yanıtYanıtla
BASRALI HASAN:

Meral hanım siz kendi çıkarınız için öldürürseniz mertçe oluyor başkası kendi çıkarı veya dünya malı için öldürürse o zaman kahpece mi oluyor? Ne hale geldik memlekette böyle kişiler yönetime tabi oluyor.

216
18
yanıtYanıtla
Kenan Yılmaz:

Ya o değilde bir siyasetcide karizma olur,asillik olur, konuşurken sıradan vatandaştan farklı biri olduğunu hissetirmeli, say say bitmez...Ya Allah her yerde.Bu kadında hiç biri yok..Bunun peşinden giden oy veren canlı varlıklar ne için oy veriyor.. Lütfen açıklasın biri burya.

146
10
yanıtYanıtla
Kemal Gocer:

Buda Kemal kılıçdaroğlunun dişi versiyonu.sürçi lisan olduysa affola. : )

64
91
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

yok yav reisinin dişi versiyonu

yanıt69
yanıt21
celal satıcıer:

TÜRKİYE' Yİ KAOSA SOKAN KADIN!

145
9
yanıtYanıtla
Doğuş:

Şahit olduğu cinayet leri ağzından kaçırmış. Bunun başka anlamı yok

129
6
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

eskiden her taraf daha mertti. şimdikiler hep çıkar . çoğu en azından

59
12
yanıtYanıtla
İka Cam:

Saldırınnn

29
13
yanıtYanıtla
Abdullah Bilal Aygün:

Pervinin tabi yarası var... Gocunur da. Uyuşturucu satana ne yapacaktı devlet peki. Ha Pervin abla

15
20
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title