Haberler

Ak Partili Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu 'Evet' Vermeye Davet Etti

AK Partili Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu 'evet' vermeye davet etti AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi.

AK Partili Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu 'evet' vermeye davet etti

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım : "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi. 'Evet' denmesi gerekir' diye kamuoyuna bilgi vermesi ve oylarını 'evet' diye düzeltmesini bekliyorum"

"16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde referandumla, 2007 tarihinde yapılmış olan işlemler tamamlanacak"

ANKARA - AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi. 'Evet' denmesi gerekir' diye kamuoyuna bilgi vermesi ve oylarını 'evet' diye düzeltmesini bekliyorum" dedi.

Yıldırım, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, defa AK Parti iktidarları döneminde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin ortaya konduğunu belirterek. Türkiye'de parlamenter sistemin zaaflarından ve zayıflığından yararlanarak darbe yapanların kamunun başına geçtiklerini kaydetti. 27 Mayıs darbesini yapanların senatör olarak seçildiğini belirten yıldırım, 1982 Anayasasında oylama yapılmadan Kenan Evren'in Cumhurbaşkanı seçildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin büyük bir uzlaşmanın ürünü olduğunu belirten Yıldırım, AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin yüzde 60'dan fazla mutabakatı temsil ettiğini söyledi. Yıldırım, "Sistem 1961 tarihinden itibaren tıkanmıştır. Sistem tamamen krizler üretir hale gelmiştir. Parlamenter sistemin yürümesi istisna, krizler çıkması sistemin doğallığındadır. Parlamenter sistemin devamını isteyenler, siyasi magazin etrafında buluşuyorlar. Artık 16 nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde referandumla, halk oyuyla aslında 2007 tarihinde yapılmış olan işlemler tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında konuşmasına atıf yaparak, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Halk oyuna sunulacak olan Anayasa değişiklik teklifindeki Cumhurbaşkanı ayrı, Başbakan ayrı partiden olursa o zaman ne olacak, bunu kimse söylemiyor' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, burada Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayacağını bilmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu cümlesinden ya gizli 'evet'çi ya da madde içeriklerinden haberdar olmadığını röportajından anlaşılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi. 'Evet' denmesi gerekir' diye kamuoyuna bilgi vermesi ve oylarını 'evet' diye düzeltmesini bekliyorum" dedi. (AUÖ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Hurşit Yıldırım AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title