Haberler

Ak Partili Köksal: Direndik, Yılmadan İki Günde 35'inci Maddeyi Kaldırdık

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'ndaki 35'inci maddenin 2 gün süren maratonla kaldırıldığını belirterek, "Türkiye'de şimdiye kadar herkesin söylemeye"...

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'ndaki 35'inci maddenin 2 gün süren maratonla kaldırıldığını belirterek, "Türkiye'de şimdiye kadar herkesin söylemeye çekindiği bir maddeyi çok şükür bugün kanunlarımızdan kaldırmış olarak geliyoruz. Yani bu aslında Türk siyasi hayatında yeni bir değişim, bakış, yeni bir başlangıçtır" dedi.

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nda partililerle sohbet toplantısı düzenleyen kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Köksal, çıkarılan torba yasayla bir çok kanunda değişiklik yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Son eklerle birlikte 149 civarında maddeye ulaşan bir yasa oldu. Bu yasa toplumun her kesimini, her kuruluşunu ilgilendiren, ağırlık personel ağırlığı olabilen ama bunun içerisinde diğer şeylerde birikmiş bütün kanunlardaki aksaklıkları, ihtiyaçları gideren bir tasarı. Milli Savunma Komisyonu'ndan askerlikle ilgili bir kanun çıktı. Sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili bir takım haklar ve düzenlemeler getiren bir kanun. Ama o kanunun içerisinde bir madde vardı ki, Türkiye'de şimdiye kadar herkesin söylemeye çekindiği bir maddeyi çok şükür bugün kanunlarımızdan kaldırmış olarak geliyoruz. Bu madde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanun 35'inci maddesi. 35'inci madde TSK'ya Cumhuriyeti Koruma ve Kollama görevi ve bunun içinde yapılan her ihtilali bu 35'inci maddeye dayandırılarak savunması yapıldı ve buna gerekçe gösterildi. Durumdan vazife çıkartıldı. ve yıllarca her bu maddeyi söylemeye korkarken AK Parti Hükümeti geldi ve bir teklifle 2 günde mücadele verdik. Tabi aslında buna karşı çıkmaması gerekenler bu ihtilallardan mağdur olduğunu söyleyenler en çok bizi uğraştıranlar onlar oldu. Ama direndik yılmadan 2 gün süren maratonla 35'inci maddeyi kaldırdık. Yani bu aslında Türk siyasi hayatında yeni bir değişim, bakış, yeni bir başlangıçtır. AK Parti Hükümetinin yaptığı o kadar çok şeyler var ki, anlatmakla bitmez. Ama Türk siyasi hayatına yaptığı, damga vuracağı en önemli işlevlerden birisini yapmıştır."

"ÖCALAN'A EV HAPSİ GİBİ BİR DÜŞÜNCE YOK"

Oğuz Kağan Köksal, çözüm sürecine ilişkin olarak da Abdullan Öcalan'a ev hapsi gibi bir düşüncenin olmadığını belirterek, "Bunun üstüne basa basa söylüyorum. Bunlar süreci baltalamak için atılmış bir takım dedikodulardır" diye konuştu.

Adalet Komisyonu Üyesi Can da, şimdiye kadar Makine Kimya Endüstrisi'ndeki (MKE) patlamalarda ölen vatandaşların şehit statüsünde sayılmadığını ancak, son dakikada sunulan bir önergeyle MKE'nin de bu kanunun içerisine alındığını söyledi.

EG(SSA) - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Oğuz Kağan Köksal Ak Parti Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title