Haberler

Erdoğan'ın erken seçim sinyali sonrası AK Parti'den bir çıkış daha: Sandık en geç 7-14 Mayıs'ta gelir

Güncelleme:

2023 Haziran seçimlerinin erkene alınması konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevsim şartlarını dikkate alarak seçim tarihinin biraz öne çekilebileceğini söylemişti. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'ten de dikkat çeken bir açıklama geldi. Bilgiç, seçimlerin Kurban Bayramı, Hac dönemi, sınav takvimi dikkate alındığında 18 Haziran yerine en geç Mayıs ayının 7'si ya da 14'ü gibi yapılabileceğini söyledi.

Türkiye iyiden iyiye seçim atmosferine girerken, sandığın Haziran ayı beklenmeden vatandaşın önüne gelmesi gündemde. 5 Ocak'ta AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini sizler de biliyorsunuz" açıklaması yapmıştı.

SEÇİM İÇİN MAYIS AYINI İŞARET ETTİ

AK Partili Bilgiç de seçimlerin öne alınmasına ilişkin Ekonomim gazetesine yaptığı değerlendirmede, sandığın Kurban Bayramı, Hac dönemi, sınav takvimi dikkate alındığında 18 Haziran yerine en geç Mayıs ayının 7'si ya da 14'ü gibi gelebileceğini açıkladı. Bilgiç ayrıca, sahada Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı açısından bir sıkıntı görmediğini söyledi.

AK Partili isim erken seçim için net konuştu: Sandık en geç 7-14 Mayıs'ta gelirAK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç.

"CUMHUR İTTİFAKI AÇISINDAN SIKINTI GÖRMÜYORUM"

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin de konuşan Bilgiç, "Altılı Masanın adayının kim olduğu önemli değil neticede sizin ortaya koyduğunuz iş, gösterdiğiniz performans belirleyici olacaktır. Hiç kimsenin karşı tarafın adayına göre bir tercih belirleyeceğini düşünmüyorum. Neticede ortam ve sahaya baktığımda ben Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı açısından bir sıkıntı görmüyorum, saha bize bunu söylüyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Süreyya Sadi Bilgiç Kurban Bayramı Milletvekili AK Parti Isparta Kurban Hac Politika Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500

Yorumlar (19)

Hamit Gündoğdu:

Elinde olsa AKP seçim falan yapmayacak ama seçim er geç olacak ve AKP'nin Türkiye Cumhuriyeti serüveni sonlanacak

144
73
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

muhalefetle aday belirleyemediniz diye dalga geçenler daha seçimin tarihini belirleyememiş:))

143
65
yanıtYanıtla
x girilmez:

çok zekisin seçim eninde sonunda yapılacak sizin adayınız peki ne proje açıklayacak ekibini nasıl kuracak aklınız bu kadar çalışıyor tabi plan proje vizyon olmayınca

yanıt25
yanıt63
vatandaş rıza:

Adayda eninde sonunda cıkacak iftiralarınızla adayı lekelemeyin diye acıklamsmışlardır memo

yanıt35
yanıt17
Mehmet Vatandaş:

senin kadar değilim belli ki:) seçim eninde sonunda yapılacaksa adayda belirlenir proje öncelikle yalanı, dolanı, talanı, hırsızlığı bitirmek sonrası gelir:))

yanıt26
yanıt15
Ramazan Demir:

Benden söylemesi, Otomobiller de zorunlu Trafik sigortası 5400 TL olmuştur. Haberiniz olsun. Benden Cumhur ittifakına Oy çıkmaz.

95
32
yanıtYanıtla
murat kara:

otomobilini ucuz sigortalayana direk verecen !!! ülkeni yani!! daha 3 kuruş parandan vazgeçemiyorsun, savaş çıksa canını nasıl verecen? demek vermeyecen, yunanistana doğru yüzecen!!!

yanıt18
yanıt57
ERKAN :

murat efendi olaya öyle bakmayacan ucuz sigorta yapılıyorsa refah vardır enflasyon yoktur ülke doğru yönetilmiştir. ama sen 5400 vermeye razısın yeterki seni yönetenlerin keyfi kaçmasın.

yanıt9
yanıt1
ERKAN :

murat hiç düşündün mü suriyeliler neden yunanistana ölüm pahasına kaçıyor da türkiyede kalmak istemiyor. neden acaba bi düşün.

yanıt13
yanıt1
Onur Yener:

Gelsin şu sandık artık, 6 ayaklı masaya haddini bildirelim.Bu balkon konuşması benim için ilk olacak.

27
86
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title