Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Van" açıklaması: Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. DEM Parti'nin kazandığı Van'da başkanlığın AK Parti'ye geçmesine ilişkin konuşan Çelik, "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil. Gereken şartlar yerine gelmediği için il seçim kurulu böyle bir karar almış. Hukuken haklılar ise sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak." dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Van'da YSK'nın DEM Partili Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirlemesine ilişkin olarak "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil. Hukuken haklılar ise sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak. Demokrat tepki gösterelim deniyor sokaklar yakıp yıkılıyor, polise saldırılıyor." ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı. YSK ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirledi ve mazbata verdi. AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından Van'daki duruma ilişkin de konuştu.

"HUKUKEN HAKLILAR İSE SONUÇ ZATEN ONLARIN ARZU ETTİĞİ GİBİ OLACAK"

AK Partili Çelik, "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Gereken şartlar yerine gelmediği için il seçim kurulu böyle bir karar almış. Şartların yerine gelmemesi ile ilgili bir konu. Hükümet alanının müdahale edebileceği bir karar değil. Konu hukuki, yetkili karar mercii YSK. Yapacakları itiraz mekanizmaları belli. Sistem itiraz mekanizmalarını düzenlemiştir. Hukuken haklılar ise sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak. Demokrat tepki gösterelim deniyor sokaklar yakıp yıkılıyor, polise saldırılıyor. Şiddet olaylarının demokrasi ile bağı yoktur. Herkes itirazını yapar mahkeme de kararını verir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ömer Çelik DEM Parti AK Parti Hükümet Van Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (11)

Celadin TALAY:

Bende inandım

64
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hayır en çok ben inandım

yanıt27
yanıt3
Can null:

Bu adamı sevmeyenler

49
6
yanıtYanıtla
Hüseyin Yiğit:

Yav hehe

42
4
yanıtYanıtla
Beyaz:

Sizden habersiz WC ye gidemeyen savcılar mı yaptı?

38
3
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Haberde Adalet bakanlığı diye yazıyor. Bu hükümete alakası yok diyor. Anlamadım ben

yanıt7
yanıt1
Halit Çelebi:

hıhı

35
4
yanıtYanıtla
Perwer:

Kendi yaptığınız dolmaları yuta bilirsiniz ama millet o dolmaları yemiyor artık. Bu ne pişkinlik?

26
3
yanıtYanıtla
Serkan Arli:

Bu süreç 1 ay dır niye işlenmesi de son gün oldu

13
2
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Sevgili sözcü söylediğine kendin inandın mı

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title