Haberler

AK Parti'nin Ekmeleddin İhsanoğlu Planı

Güncelleme:

Muhalefetin ezber bozan çatı adayı İhsanoğlu, AK Parti'de Köşk planını değiştirdi. İbrenin yeniden Gül'e döndüğü konuşuluyor.

Taraf'ın haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “çatı adayı” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun üzerinde uzlaşması Başbakan Erdoğan’ı köşeye sıkıştırdı. CHP’de şok yaşanırken, bu isme karşı çıkan milletvekilleri bile, İhsanoğlu’nun Köşk’e değil, Başbakan Erdoğan’a karşı tampon olarak öne sürüldüğünü dillendirmeye başladı.

ADAYLIĞI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEK

Siyasi kulislere göre; İhsanoğlu’nun karşısında ilk turda seçilememe riski Erdoğan’a aday olma kararını yeniden gözden geçirmesine yol açacak. Erdoğan, riski göze almak yerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden adaylığına onay vermek zorunda kalacak.

KÖŞK SENARYOLARI DEĞİŞTİ

Çatı aday olarak iki liderin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklamasının ardından siyasi kulisler hareketlendi. İhsanoğlu adı Köşk senaryolarını değiştirdi. Senaryolardan ilkine göre “Ekmel Bey” Köşk için değil, Erdoğan’a tampon isim olarak öne sürüldü. AKP’nin adayı olarak çıkmasına kesin gözüyle bakılan Erdoğan’ın, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun karşısında ilk turda seçilememe riski ortaya çıktı. Bu riskin Erdoğan’ın aday olma kararını yeniden gözden geçirmesine yol açacağı belirtiliyor.

TOPU GÜL’E ATACAK

İddialara göre AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, riski göze almak yerine Abdullah Gül’ün adaylığına yeniden onay vermek zorunda kalacak. Erdoğan, Gül seçilirse “Ben seçtirdim”, kaybederse “Gül kaybetti” diyecek. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Gül Ak Parti Politika Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (118)

Napolyon:

Atatürküde cikartip getirseniz bu halk bundan sonra Erdogani yedirmez...

20
39
yanıtYanıtla
alara:

bence chp nin hüsnü kuruntusu, Erdoğanın karşısına çıkabilecek en zayıf aday çıktı , bence artık erdoğanın adaylığı kesinleşti

10
48
yanıtYanıtla
ALPTUNGA:

BİZ MHP LİLER OYUMUZ EKMELEDDİN İHSANOĞLUNA VERECEĞİZ...

23
23
yanıtYanıtla
Davathe_dejav@hotmail.com:

Kendi adına konuş. Ben Mısırlı birine oy vermem. Hiç mi Türk kalmadı memlekette? Ülkücü profesörümüz mü yoktu? Siyasetçimiz mi yoktu? Ama sen yeni nesildensin belli. Allah bilir yerel seçimde de CHP ye oy vermişsindir.

yanıt0
yanıt0
MEHMET MİDYAT:

Türkiye SİSİLEREasla ihtiyacı yoktur.Ekmeddin bey en iyisi Mısıra veye Suriyeye gitsin Sisiye yardımcı olsun.

16
25
yanıtYanıtla
NEDEN OLMASIN:

TERTEMİZ PIRIL PIRIL BİR İNSAN.NE ELİNDE KAN VAR NE CEBİNDE HARAM NEDE KİMSEYE MİNNET BORCU VAR....HERKESE EŞİT DAVRANABİLECEK BİR ADAY....İNŞAALLAH OLUR...

35
6
yanıtYanıtla
ÖZYALAKA:

Adayın kim olduğu önemli değil Başbaşın karşısına öz kardeşi bile aday olarak çıksa aşağıdaki gelişmeler yaşanır:1- Önce şamil tayyar bu adayın paralel yapının adamı olduğunu belirten bir tweet atar2- Metin metiner bu adayın din düşmanı olduğunu belirten bir yazıyı mecliste okur.3- Sabah,Takvim,Akşam ,Güneş ,Yeni Şafak ,Haberturk gazeteleri adayın eskiden ne haltlar karıştırdığına dair yalan haber yayınlarBunun için aday dünyanın en iyi insanı en yakışan insanı bile olsa farketmez biz koyunuz düşünmeyiz bize neyin daha yararlı olacağına karar veremeyiz , para ve eşya karşılığında oy veririz.

27
12
yanıtYanıtla
s özkan:

zafer allahın ıznıyle akp nın canım kardeşlerım bu gazetecını natığına bakmayın 30 martada aynı yazıyı yazmıştı sonuçmhp de chp de kayıp oldu hazımet aynıdır

11
27
yanıtYanıtla
KEMAL D.:

BU CILIZ ADAY KARŞISINDA DEYIL ERDOĞAN AK PARTININ TABELA ADAYI BILE KAZANIR.KIM KIMDEN CEKINMIŞ

15
22
yanıtYanıtla
demokrat:

Tayyipin sahte tahsili kafa tutmaya yetmiyor.

16
20
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title