Haberler

Erdoğan, MYK'da bizzat gündeme getirdi! Yılbaşında memur, emekli ve işçilerin maaşlarına büyük zam geliyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MYK'da gündem maddelerinden biri de ekonomi oldu. Toplumun her kesimi rahatlatacak adımlar atılacağını işaret eden Erdoğan'ın; yeni yılda memur, işçi ve emekli maaşlarında önemli bir artış olacağını MYK üyeleriyle paylaştığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Erdoğan'ın gündeminde 2023 seçimleri vardı. Bu çerçevede ele alınan konulardan biri de milletvekili listeleriydi. Erdoğan'ın milletvekili listelerinin titizlikle hazırlanması gerektiğini, listeler hazırlanırken kamuoyu araştırmalarının, anketlerin de göz önünde bulundurulacağını ifade ettiği öğrenildi.

MEMUR, EMEKLİ VE İŞÇİYE YILBAŞINDA ZAM GELİYOR

Son zamanlarda art arda gelen zamlarla birlikte vatandaşın alım gücünün düşmesi de toplantıda ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılbaşında memur, emekli ve işçilerin maaşlarına iyi bir zam yapılacağını da partililerle paylaştığı öğrenildi.

ÖĞRENİM KREDİLERİNDEKİ FAİZLER SİLİNECEK

Toplantıda torba yasaya ilişkin hazırlık da gündeme geldi. Meclise gelecek torba yasada hangi tekliflerin yer alacağı istişare edildi. Torba Teklifte birçok düzenleme yer alacak. Bunların arasında öğrenim kredisi borçları da bulunuyor. Bu düzenleme ile 3 milyondan fazla gencin öğrenim kredilerindeki faiz silinecek. Yeni öğrenim kredileri için ise düzenleme yapılacak.

EYT'DEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Öte yandan milyonları ilgilendiren EYT ile ilgili çalışmaların da henüz olgunlaşmadığı öğrenildi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Erdoğan'a bir sunum yapacağı bilgisi edinildi. Çalışmaların kısa sürede tamamlanıp meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

SEÇİM BÜLTENİ HAZIRLANIYOR

2023 seçimleri için de parti kurmaylarına talimat veren Erdoğan'ın 2023 seçimlerini "Biz kazanacağız" dediği öğrenildi. Partide seçim çalışmalarına da başlandı. Genel Başkan Yardımcıları çalışmaları takipte olacak. Her başkanlık ayrı çalışma yürütürken içinde vaatlerin başlıkları beyanname manifesto vs. olan bir seçim bülteninin de hazırlandığı öğrenildi.

Toplantıda anketlerdeki durum ve ekonominin anketlere yansıması da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın özellikle ekonomik alanda yeni adımlarla vatandaşın derdine çare olunsun talimatı verdiği öğrenildi. Toplantıda yeni paketler, istihdam çalışmaları ve il başkanlarının yürüttüğü çalışmalar da konuşuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (35)

bekir yapici:

disarida degeri olmayan kullanilmayan ve karsiliksiz basilmis parayi cuvalla verseniz ne yazar üretimin olmadigi bir ülkede verilen karsiliksiz basilmis parayi agir vergilerle geri alma politikasi piyasayi canlandirmaz dar gelirliye refah getirmez ekonominin yanlis yönetildigini ülkemizde artik on yasindaki cocuklar bile dile getiriyor.

735
134
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

Üretim maliyetini düşürüp, daha fazla üretim yapmadığı sürece ne yapsa boş. Kaynaklarımız yağmalandı.

409
68
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

tüik yılbaşında enflasyonu rakamlarını gerçekten uzak bir derecede düşük miktarda açıklayarak işçi ve emeklinin az maaş almasına neden oldu bu kul hakkına girer sadaka değil hakkımızı istiyoruz zaten bizim olan hakkımız sadaka diye suriyelilere dağıtılıyor

400
64
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Ya kardeşim geçin bu işleri, maaşları yükseltse ne olur, her gün zam her gün zam bittik ya, her maaş yükseldiğinde yağmur gibi zam yağıyor, bir öncekini arar hale geliyoruz

388
43
yanıtYanıtla
Fruchi:

Sürekli yaptında ne oldu reis enflasyon gene azdı

381
34
yanıtYanıtla
Mert Mert:

Para bastirip bastirip dagitiyorlar, adina da maas zammi diyorlar. AKP sayesinde ulke olarak Ekonomi nedir cok iyi ogrendik, artik kanmamiz cok zor.

329
86
yanıtYanıtla
Ahmet Tokyay:

ekonomi bilmeden para basıyorlar diyorsunuz. birader IMF pandemi nedeniyle tüm ülkelere para basma izini verdiği halde türkiye bunu kullanmamış. Masum Türker soylemişti bir programda. Para basmak oyle darphaneye talimat verelim hadi para basın demekle olmuyor. uluslararası kuralları var .

yanıt53
yanıt269
İsa AYNI:

Ahmet cim yanlış biliyorsun kasadakı altına karsılık para basma kuralı iptal oldu özellikle borç para vermedıyse IMF ülkelerın para işinede karışmaz , parayı her ülke istedigi gibi basabiliyor karsılıgı olsun olmasın ama işte dananın kuyrugu burda kopuyor para basada busfer degerı olmuyor

yanıt148
yanıt27
sedat çelen:

Zamanında da Almanyada saatlik zam yapılıyordu. Sonuç ne oldu. Para o kadar değersizleşti ki ekmek almak için bir kamyon para getirmek gerekti. Bizim acilen piyasaya TL sürmek yerine piyasadan TL çekip azaltmamız gerekiyor.

317
76
yanıtYanıtla
Osman Marley:

Enflasyon arttığı sürece istersen 15 bin TL yap asgari ücreti hiçbir önemi yok

354
33
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title