Haberler

AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar: "Mhp'liler Suç Bastırıyorlar"

MERSİN (İHA) – Mersin’de jandarma tarafından MHP konvoyunun durdurulmasıyla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Olayın özünde 40’a yakın saldırganların partililerimize yönelik linç girişimi var. Ancak MHP’li yöneticiler ’konvoyumuz durduruldu’ yaygarası üzerinden suçlarını bastırmaya çalışıyorlar.

MERSİN (İHA) – Mersin'de jandarma tarafından MHP konvoyunun durdurulmasıyla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Olayın özünde 40'a yakın saldırganların partililerimize yönelik linç girişimi var. Ancak MHP'li yöneticiler 'konvoyumuz durduruldu' yaygarası üzerinden suçlarını bastırmaya çalışıyorlar. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve İl Başkanı Sebahattin Kılıç'tan suçluları adalete teslim etmesini ve bizden özür dilemelerini bekliyoruz" dedi.

Dün aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve milletvekili adaylarının da bulunduğu MHP konvoyunun jandarma ekiplerince durdurulması ile ilgili açıklama yapan

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, konuyla ilgili Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile görüştüğünü ve iddia edildiği gibi Vali'nin herhangi bir talimatı olmadığını söyledi. Taşpınar, konvoyun önünün savcının talimatı ile kesildiğini belirterek, adli bir işleme gerek kalmadan zanlıların MHP'li yöneticiler tarafından yargıya teslim edilmesini ve kendilerinden özür dilenmesini beklediklerini söyledi.

"AK PARTİLİ GENÇLERİMİZİ LİNÇ ETMEYE KALKTILAR VE O ZANLILAR BELLİ"

Olayın meydana geldiği gün MHP konvoyunun Mersin'den Erdemli'ye giderken Erdemli Gençlik Kolları'na üye 3 arkadaşlarının da aynı güzergahta sivil araçla broşür dağıtımı gerçekleştirdiklerini aktaran Taşpınar, "MHP konvoydan Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a küfür edilmesi üzerine gençlerimiz MHP'lilere 'bir liderin doğuşu' adlı kitabı gösteriyor. Bunun üzerine MHP'liler gençlerimizi kovalamaya başlıyor. Arkadaşlarımız olası bir saldırıya karşı bir petrol istasyonuna sığınıyor. Peşlerinden yaklaşık 7-8 araç birden istasyona giriyor. Araçlardan inen yaklaşık 40 kişi 3 arkadaşımıza saldırıyorlar. Zaten linç girişimi görüntülerden de belli oluyor. İzlerken bile tüylerimizin diken diken olduğu bir linç girişimi. Bu linç eylemini biz MHP'lilere yakıştırmıyoruz. Saldırının ardından arkadaşlarımız hastaneye kaldırılıyor. Hastanede arkadaşlarımızın şikayetçi olması üzerine savcı da suçluların bulunması talimatını veriyor. Olaya karışan tüm şahısların görüntüsü zaten mevcut. Dolayısıyla suçluların kim oldukları belli" diye konuştu.

"OLAYIN İÇİNDE BİR DE MHP'Lİ ADAY VAR"

Olaya karışanların arasında bir de MHP'li milletvekili adayı olduğunu öne süren Taşpınar, şöyle devam etti:

"Bu adayla birlikte saldırganlar da konvoyla hareket ediyor. Şikayet üzerine konvoyun Silifke dönüşü jandarma tarafından önü kesilip, suçluların teslim edilmesi isteniyor. Ancak ne yazık ki gençlerimize yapılan linç girişimi gözardı edilip bundan hiç söz edilmiyor, sadece 'konvoyumuzun önü kesildi, vay bizim konvoyun önü nasıl kesilir' diye yaygara koparılıyor. Olayın özünde 40'a yakın saldırganların partililerimize yönelik linç girişimi var. Ancak bize yapılan saldırı gözardı edilip, konvoyun önünün kesilme talimatının Vali tarafından verildiği yaygarasını kopartıp mağdur ayağına yatıyorlar. Ben Sayın Vali ile de görüştüm, kendisinin konuyla ilgili bilgisi yok. Talimatı veren savcılık. MHP'liler orada suçluları teslim etmek yerine maalesef mağduru oynamaya kalktılar. Orada MHP'lilere düşen suçluları korumak değildir. Onlar suçluları teslim etmek yerine 'konvoyumuzun önü nasıl kesilir' yaygarası kopararak suçluları kollayıp saklamışlardır. Olayın mağduru bizim gençlerimiz olmasına rağmen kendileri adeta 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' edasıyla mağdur edebiyatı yapıyor. Artık olay yargıya intikal etmiş durumda ve biz bu saldırganların yargı tarafından cezalandırılmasını istiyoruz. MHP'liler uyanık davranıp 'konvoyumuz durduruldu' yaygarası üzerinden suç bastırmaya çalışıyorlar. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve İl Başkanı Sebahattin Kılıç'tan suçluları adalete teslim etmesini ve bizlerden özür dilemelerini bekliyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Taşpınar Mersin Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title