Haberler

AK Parti'li Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu 'Evet' Oyu Vermeye Davet Etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ’Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi. 'Evet' denmesi gerekir' diye kamuoyuna bilgi vermesini ve oylarını 'evet' diye düzeltmesini bekliyorum" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, ilk defa AK Parti iktidarları döneminde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin ortaya konduğunu belirterek, Türkiye'de parlamenter sistemin zaaflarından ve zayıflığından yararlanarak darbe yapanların kamunun başına geçtiklerini kaydetti. 27 Mayıs darbesini yapanların senatör olarak seçildiğini belirten Yıldırım, 1982 Anayasası'nda oylama yapılmadan Kenan Evren'in cumhurbaşkanı seçildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı sisteminin büyük bir uzlaşmanın ürünü olduğunu belirten Yıldırım, AK Parti ile MHP'nin yüzde 60'dan fazla mutabakatı temsil ettiğini söyledi. Yıldırım, "Sistem 1961 tarihinden itibaren tıkanmıştır. Sistem tamamen krizler üretir hale gelmiştir. Parlamenter sistemin yürümesi istisna, krizler çıkması sistemin doğallığındadır. Parlamenter sistemin devamını isteyenler, siyasi magazin etrafında buluşuyorlar. Artık 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde referandumla, halk oyuyla aslında 2007 tarihinde yapılmış olan işlemler tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programındaki konuşmasına atıf yaparak, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Halk oyuna sunulacak olan anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı ayrı, başbakan ayrı partiden olursa o zaman ne olacak, bunu kimse söylemiyor' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, burada başbakanın cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayacağını bilmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu cümlesinden ya gizli 'evet'çi ya da madde içeriklerinden haberdar olmadığı röportajından anlaşılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ben bu değişiklik teklifini böyle bilmiyordum. Bu teklifler aynen benim düşündüğüm gibi 'Evet' denmesi gerekir' diye kamuoyuna bilgi vermesini ve oylarını 'evet' diye düzeltmesini bekliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Hurşit Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title