Haberler

AK Parti'li Beyaz'dan Hevsel Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, twitter hesabından, Hevsel Bahçeleri ile ilgili yapılan tartışmalara açıklık getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, twitter hesabından, Hevsel Bahçeleri ile ilgili yapılan tartışmalara açıklık getirdi.

Hevsel Bahçeleri'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Dicle Vadisi Projesi kapsamında konut yapılacağı iddiaları üzerine bir süredir devam eden tartışmalara AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, twitter hesabından açıklık getirdi. Aynı zamanda mimar kimliğiyle bilinen AK Parti'li Beyaz, Hevsel Bahçeleri'nde konut yapılacağı iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi. Beyaz, BDP'li belediyelere de tepki göstererek, Dicle Vadisi Projesi'nin uygulanacağı alanda bulunan Kırklar Dağı'nı belediyelerin imara açtığını hatırlatarak, tarihi güzelliği yok ettiklerini kaydetti. AK Parti hükümeti olarak, Diyarbakır'ın kültürel değerlerine önem verdiklerini anlatan Beyaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır Surları'nın UNESCO'ya aday olduğunu hatırlattı. Beyaz, Hevsel Bahçeleri'ndeki protestolara Diyarbakırlılardan destek görmediğini aktararak, twitter hesabında şunları paylaştı:

"TBMM'de iki yıl önce bu konuyu bizzat gündeme getirdim. Diyarbakır bizim hazinemizdir. Ortaya çıkmayı bekleyen saklı hazinedir. Dicle Vadi Projesi ile ilgili TOKİ bir rezerv alan bıraktı. Kesinlikle yapılaşma söz konusu değildir. Kırklar Dagı'nı da kurtarmalıyız. Mimar bir vekil olarak direk ilgilendiğim bir konu. UNESCO'ya Diyarbakır Surları ve Efsel Bahceleri'nin aday olması için Başbakanımız talimat verdi. Yoksa 2017-18'e bize sıra gelecekti. TOKİ, sadece park için rezerv alanı bıraktı. Kesinlikle yapılaşma yoktur.Bunu asla kabul etmeyiz, politize de etmeyiz. Diyarbakır Ulu Cami'nin tepesine çöken binalar da Başbakanımızın talimatıyla yıkıldı. Suriçi'ni çarpık yapılaşmadan temizleyeceğiz. Kırklar Dağı'nı imara açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin eseri, Hevsel'de bir kıyım yok. Buna müsaade etmeyiz. Hevsel'de Gezi heyecanı hayal edenlere buradan ekmek çıkmaz. Kürtler oyuna gelmez. Sonuna kadar Diyarbakırlıyız. Hassasiyetlerini çok iyi biliriz. Tek derdimiz memleketimizin hak ettiği yere gelmesidir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mine Lök Beyaz Ak Parti Ak Parti Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title