Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) çoğunluğunu oluşturan 7 üyenin ilk defa milletvekilleri tarafından nitelikli çoğunlukla seçilmiş olmasının, Meclis iradesini ve demokratik meşruiyeti güçlendirdiğini kaydetti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) çoğunluğunu oluşturan 7 üyenin ilk defa milletvekilleri tarafından nitelikli çoğunlukla seçilmiş olmasının, Meclis iradesini ve demokratik meşruiyeti güçlendirdiğini kaydetti.

Milletvekili Tin, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halk oylamasıyla kabul edilmesinin ardından HSK'nın yapısı ve seçim yönteminin değiştirildiğini, HSYK'nın adının artık Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olduğunu ifade etti.

Yapılan anayasa değişikliği ile yargıda milli bir adım atıldığına işaret eden Tin, şunları kaydetti:

"Millet iradesi yargı yönetiminde etkin hale geldi. Yargının tarafsız ve bağımsızlığı daha da güçlendirildi. Bilindiği gibi referandumun kabulüyle yargının bölünmesine ve ayrışmasına yol açan ve yargıya büyük zarar veren HSK'nın seçim usulü değiştirildi. Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesiyle birlikte Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın HSK'daki mevcut durumu korunurken, artık diğer HSK üyeleri milletin seçtiği milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı tarafından seçilir hale geldi. Bunun ilk adımı olarak HSK'nın çoğunluğunu oluşturan 7 üyenin ilk defa milletvekilleri tarafından nitelikli çoğunlukla seçilmiş olması, Meclis iradesini ve demokratik meşruiyeti güçlendirmiştir. Ayrıca 4 üye de yine milletin seçtiği Cumhurbaşkanı tarafından seçilerek görevlerini yürütecekler. Artık bundan sonra FETÖ tipi yapılanmaların yargıya etki etme imkanı tamamen ortadan kaldırılmış oldu."

HSK üyeliğine Denizlili bir hemşehrilerinin seçilmiş olmasının gurur kaynağı olduğunu dile getiren Tin, "HSK Üyesi olarak seçilen başta hemşehrimiz Alp Aslan Bey olmak üzere tüm üyeleri tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title