Haberler

AK Parti'den Kızılay'ın çadır satışıyla ilgili ilk yorum: Keşke böyle ağır ve acılı bir günde yapılmasaydı

Güncelleme:

Kızılay'ın depremin 3. gününde Ahbap derneğine 2 bin 50 çadır satışı yapması kamuoyunda büyük tartışma yaratırken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan çadır satışıyla ilgili ilk yorum geldi. Turan, "Kızılay bir devlet kurumu değil, kendi tüzel kişiliği olan bir dernek. Çadır satışı yanlıştı. Keşke böyle ağır ve acılı bir günde satış yapmasaydı" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilde yıkıma neden olurken, 45 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin 3. gününde yaşanan bir olay kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

KIZILAY BAŞKANI ÇADIR SATIŞINI DOĞRULADI

Kızılay'ın ünlü şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap derneğine 2 bin 50 adet çadır sattığı öğrenilirken, büyük tartışma yaratan haberi Kızılay Başkanı Kerem Kınık "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz" sözleriyle doğruladı.

ÇADIR TARTIŞMASI TBMM'DE DEVAM ETTİ

TBMM Genel Kurulu'nda, Kızılay'ın deprem felaketinin yaşandığı bölgede çadır satması tartışmaları devam etti. AK Parti ve muhalefet partileri arasında sık sık tartışma yaşandı.

AK PARTİLİ TURAN: KIZILAY TÜZEL KİŞİLİĞİ OLAN BİR DERNEK

Muhalefetin Kızılay eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kızılay, bir devlet kurumu değil, Kızılay, kendi tüzel kişiliği olan bir dernek" dedi. Turan, şunları söyledi; "Kızılay, bizim; tartışalım, eleştirelim fakat 154 yıldan beri bizim kurumumuz, en zor zamanda bu milletin yanında yer almış, özel kurumumuz. En zor zamanda milletin yanında yer almış özel bir kurumumuz, 1913'te kamu yararı kararı verilmiş. Şu an eleştirdiğiniz çadır şirketi, 1954 yılında kurulmuş bugünün konuları değil.

"DERDİNİZ BAŞKA SİZİN"

Satsa neden satıyor, satmasa neden satmıyor denecek. Derdiniz başka, sizin kastınız, işiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ancak net olarak söylüyorum, keşke afet sırasında böyle bir ağır ve acılı günde hiçbir satış yapmasaydı yapılmasaydı. Daha nasıl söyleyebilirim. Satarsan ne olur, işte bugün olduğu gibi, 4 milyon kişiye 3 öğün yemek veriyorsun bu konuşulmaz, satarsan ne olur 400 bin kişiye çadır vermişsin bu konuşulmaz, böyle meclisi ve kamuoyunu yoran gündeme vesile olursunuz."

"KIZILAY'I SAVUNMUYORUM, AYIP SİZİN YAPTIĞINIZ"

Turan, muhalefetin, "Kızılay çadırı satmadan deprem bölgesine götürseydi" eleştirilerine, "Diyorum ki: Satmasaydı. Ne demem lazım? Niye dinlemiyorsunuz? Öyle bir önyargınız var ki ne dediğimin de kıymeti yok sizin için. Bir daha mı söyleyeyim?" dedi. Turan, muhalefet partilerinin Kızılay'a yönelik eleştirileri devam edince, Kızılay'ı savunmadığını vurgulayarak, "Savunmuyorum, ayıp sizin yaptığınız ya, daha ne diyeyim; ben iktidar partisi vekiliyim ya. Ama ne diyorum duymuyor musunuz ya?" sözleriyle yanıt verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Bülent Turan AK Parti Kızılay Ahbap Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

500

Yorumlar (31)

Hasan Bulut:

Yahu arkadaş 380 bin çatır satış yapmasa nasıl karşılanır. Sadece Kızılay maden suları ile mi? Maden suları hep kâr olsa 50 bin çatır uretemezler. Kâr almadan satmışlar ne yapsınlar beleşe versinler de ham madde para işçi parası kira parası bunu nasıl karsilayacaklar.

125
281
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Sen de haklisin kardes..Tabii dunyaya sadece o guzel ama kucuk pencerenden baktigin surece...

yanıt139
yanıt21
Niğra:

Kızılay kar amaçlı çalışan bir kuruluş değildir. halkın zor gününde yanında görmek istediği bir örgütlenmedir. bu nedenle 12 kez kan bağışladım ve gerekli yardımımı yaptım paramla halka kar amaçlı çeşitli malzememi satması gerekiyor. maaşları normalin iki katı

yanıt89
yanıt2
Turgut Aydın:

İşinize geldimi tüzel şirketmiş ya kızılayın midesine kadar elinizi kolunuzu sokmuş sunuz bir numaralı siyaset yönetimi var istifa erdemliktirrr

177
34
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Kızılay CHP ait kurum olsaydi meydanlardan bagirirlardi neler neler olurdu artık midemiz bulaniyir

169
39
yanıtYanıtla
Musa Mut:

Kızılay CHP bağlı kurum olsaydı bütün medya bağırirdi

154
33
yanıtYanıtla
kaya:

kızılay akp kuruluşumu

yanıt16
yanıt25
Mıhtar:

bunda hiçbir yanlış yok. ahbab bağış topluyor ama kızalaya çadır tedarik eden yerden bedava çadır alacak öylemi. peki kızılay nasıl ayakta durur. 10tl bağış mesajlarıylamı. sadece şunu öğrendik karşı tarafın en hayırseverine bile selam vermiyeceksin

31
108
yanıtYanıtla
eren:

Ayakta durmak için Ahbapın parasına ihtiyaç varsa Ahbap gerekli bağışı zaten yapardı. Gizli kapaklı çadır satışı yapmasına gerek yoktu.

yanıt28
yanıt2
taner ipek:

Kızılaya yapılan yardımlar kendi tüzel kişiliğine mi yapıldı peki

136
3
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title