Haberler

AK Parti'de Gül'süz Formül Zor Gözüküyor

Güncelleme:

Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması sonrası partinin başına kimin geçeceği tartışma konusu. Alınan oy oranlarına göre Abdullah Gül'süz bir formül zor gözüküyor.

Tayyip Erdoğan'ın bugün parti genel merkezinde MKYK toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. AK Parti'de olağanüstü kongre süreci de bu toplantıyla başlayacak. Parti kulislerinde, 10 Ağustos öncesi konuşulan bütün senaryolar, dün alınan sonuçlarla rafa kalktı.

"ERDOĞAN, GÜL'E MECBUR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan sonrası gelecek en güçlü isim olduğu üzerine son günlerde artan tahminler, yerle bir oldu. Kulislere göre, "Bu sonuçlardan sonra artık Erdoğan, Gül'e mecbur." Erdoğan'ın hedeflediği oy oranına ulaşamaması, son dönemdeki açıklamalarıyla küstürdüğü Abdullah Gül ve ekibinin nasıl tavır takınacağını da önemli hale getirdi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GETİRECEK OYUN ALTINDA KALDI"

Karizma aşınması yaşayan Erdoğan'ın önümüzdeki dönem AK Parti üzerinde tek ve etkili isim olamayacağı tescillendi. Erdoğan'ın, genel seçimden anayasayı değiştirecek bir sonuç alma hayali de suya düştü. AK Parti adayı olarak Erdoğan'ın aldığı oy oranı iktidar partisi açısından Anayasayı dolayısıyla sistemi değiştirecek, başkanlık sistemini getirecek bir gücün altında kalındığını da gösterdi. Bu nedenle, Erdoğan sonrası partiyi toparlayabilecek tek ismin Abdullah Gül olduğu dün itibariyle seslendirilmeye başlandı. Partinin Bülent Arınç gibi ağır toplarının da bu formül ekseninde harekete geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Erdoğan Gül Ak Parti Politika Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500

Yorumlar (10)

MU:

cumhur başkanım gül başbakan olmalıdır.

13
7
yanıtYanıtla
Bulut kara:

Gelecek seçimde HDP gümbür gümbür geliyor. Bütün barıştan, insanlıktan, demokrasiden, kardeşlikten ve eşitlşkten yana olanlar artık nereye gideceklerini gördüler. Chp, mhp, akp artık hayal olacak. Tek HDP kalacak.

3
15
yanıtYanıtla
bogazlıyanlı:

kayserili akıllıdır attan inip eşşege binmez

10
3
yanıtYanıtla
bilge:

gül ile gül devri başlar :)

7
5
yanıtYanıtla
HEDEF BÜYÜK TÜRKİYE:

Bu Davada herkes Kardeş ve Hedef birdir. Gemiyi terkedeni halk ta terkeder.

7
1
yanıtYanıtla
Efsaneikoyuncu_tr@hotmail.com:

Davanın şifrelerini paylaşında bizde bilelim.Ortada dava falan yok maalesef.Olsa idi herhangi bir isimde ols ainsanlar itibar ederdi.Ama kendileride biliyor ki GÜL den başkası yalan.Parti çöker.

yanıt0
yanıt0
KAYNAK:

KAYNAĞA BAK TARAF YÜRÜYÜN GİDİN YA

6
2
yanıtYanıtla
HASANAdınız Yazın:

TARAF GAZETESİ ERGENEKON VE BALYOZ İLE İLGİLİ YAYINLARI PEŞPEŞE SIRALARKEN KAYNAĞA BAK TARAF YÜRÜYÜN GİDİYORMUYDUN

6
2
yanıtYanıtla
ahmettt:

Adam kendi gibi ön planda olan birini istese davutoğlunu göstermezdi aday diye. Tek adam olmak istiyor. Ona başbakan değil kukla lazım

4
1
yanıtYanıtla
alaaddin:

abdullah gül çok güleryüzlü.fettullahla mücadele için sert ve dirayetli bir başbakan lazım.bu yüzden melih gökçek bu işi yapar diyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title