Haberler

Adalet Bakanı İpek, Terör Olaylarını Değerlendirdi

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Yargı ve İş Dünyası ‘ sempozyumuna katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, teröre karşı ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Yargı ve İş Dünyası ' sempozyumuna katılan Adalet Bakanı Kenan İpek, teröre karşı ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Retaj Royale İstanbul Hotel'de düzenlenen sempozyuma, Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanı sıra TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, YASED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit katıldı.

Dört oturumda gerçekleştirilecek olan Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu'nun iki günlük programında 'İdari Yargı Uyuşmazlıklarında Karşılanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, 'Ticerat Hukuku Kaynaklı Sorunlar ve Çözüm Önerileri', 'İcra ve İflas Hukuku Kaynaklı Sorunlar ve Çözüm Önerileri' ve 'İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Kaynaklı Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konuları ele alınacak.

Yargı ve İş Dünyasının ilk defa böyle bir sempozyumda bir araya geldiğini ifade eden Adalet Bakanı Kenan İpek, "Yargı ve iş dünyasında bugün ve yarın atılacak olan adımlar ve karşılıklı fikir alışverişleri daha iyi işleyen bir sistemin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu adımın hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyorum. Ülke olarak daha güzel günlere, devlet olarak daha saygın günlere hep birlikte el birliği ile taşın altına koymasından geçmektedir. 3 hafta önce güzel bir demokrasi şöleni yaşadık. Katılım oranı bir hayli yüksek olan seçim daha sonuçlandı. Bu katılım oranının Avrupa ülkelerinde görülmeyecek bir oran olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Ülkemizde istikrarın sürmesi ve sürdürülebilir olması, kalkınma ve ilerleme grafiğini geride bırakması ile olacaktır. Sürekli ve sürdürülebilir bir kalkınma ile ilerlemek bizim için nihai bir hedeftir. Real ve rasyonel politikalar ve planlamalar insan kaynağı başta olmak üzere kaynaklarının verimli ve planlı kullanan stratejiler ile kendi kendine yetme başarısını göstermek zorundayız. Dünya ile kurduğumuz ilişkinin çerçevesinde bu duruma talep getirmemelidir. Ülke olarak belli alanlarda belli sıkıntıların sürmesine rağmen halkın refahının artırılması, kaynakların tabana yayılması, kişi başına milli gelir kadar gayri safi milli hasılatın artması yıllık ortalama büyüme oranının belli rakamların altına inmemesi bir göstergedir. Bu gösterme ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında büyük oranda sağlam bir yapı kurduğumuzun gelinimidir" dedi.

Bakan İpek, "Hukukta ve adalette istikrar geleceğe yönelik planlama yapabilme yönünde iradenin oluşmasını sağlamaktadır. Tüm alanlarda olduğu gibi iş dünyasında da yatırımcılar ve girişimciler önünü görmek ister. Karanlık bir ortamda sisli bir ülkede planlama yapılamaz. Ülke olarak istikrar konusunda sağlamlığımız hem ülke içinde hemde ülke dışında büyük teminattır" diye konuştu.

TERÖRE KARŞI ORTAK HAREKET EDİLMELİ

Ankara ve Suruç'tan sonra Paris'te yaşanan terör olaylarına da değinen Bakan İpek, "Terör suçuyla ilgili başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm ülkelerin terör politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Terör'ü kim yaparsa yapsın, kime yönelirse yönelsin kesinlikle kınanmalıdır. Terör'e karşı ortak duruş ortaya konulmalıdır. Teröre karşı ortak hareket edilmelidir. Önce hukuk harekete geçmelidir. Hiçbir ülke terör ile anılmak, can ve mal güvenliğini tehlikede olduğu bir yer olarak görmek istemez. Fransa'nın terör saldırıları sonrası verdiği sert tepki göze alındığında bizdeki belli gelişmelerin daha net ve anlaşılır olacağını düşünüyorum. Her ülke ve devlet kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Bunu hem millet ve toplum için hemde kendi geleceği için yapmak zorundadır. İş dünyamızı temsil eden kurum ve kuruluşlarımızın her türlü karar ve propagandaya karşı duyarlı olmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Büyükekşi Adalet Bakanlığı Kenan İpek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 10 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! 9-10 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kaptanlık Oyun nedir Survivor Kaptanlık Oyunu formatı nedir? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Perşembe kaptanlar kim oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor kim elendi, Survivor kim gitti 9 Mayıs Perşembe? #129488 #128148 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title