Haberler

6'lı Masa'nın mutabakat metninin dışına çıkıp krize neden olan isim suskunluğunu bozdu

Güncelleme:

6'lı Masa'nın ortak mutabakat metninin açıklandığı toplantıda metnin dışına çıkarak "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" ifadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale konuyla ilgili suskunluğunu bozdu. Kendi iradesiyle metnin dışına çıktığını ifade eden Özlale, "Metnin ruhunda İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğimiz yazıyor zaten" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın dün kamuoyu ile paylaştığı ortak mutabakat metninde İstanbul Sözleşmesi'nin olmaması dikkat çekmişti. İYİ Parti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ise metnin dışına çıkarak "Uluslararası sözleşmelere geri döneceğiz çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır" ifadelerini kullanmış, büyük alkış almıştı.

SAADET PARTİSİ'NDEN İTİRAZ GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, yaptığı değerlendirmede, Özlale'nin kurduğu cümleyi kendi adına kurduğunu, ittifakın ortak kararını yansıtmadığını söyledi. Kaya, "Altı partinin mutabık kaldığı metinler yazılı metinlerdir. Herhangi bir partilinin metin dışına çıkarak ortaya koyduğu görüşler sadece kendisini bağlar. Dolayısıyla Saadet Partisi olarak bu konudaki yaklaşımımız mutabakat metinleridir. O sözler Ümit Bey'in kendi şahsi görüşüdür" dedi.

"METNİN RUHUNDA YAZIYOR ZATEN"

Saadet Partisi cephesinden gelen bu çıkış sonrası gözlerin çevrildiği Özlale ise konuk olduğu programda "İstanbul Sözleşmesi metinde yoktu. Metnin dışına çıkıp kendi irademle vurgulamak istedim. Metnin ruhunda İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğimiz yazıyor zaten. Metnin dışına çıktığım, kalbimle hareket ettiğim doğrudur. Vallahi pişman da değilim." ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

İstanbul Sözleşmesi Ümit Özlale İYİ Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500

Yorumlar (4)

Fatih :

6 sı yada 7 si farketmez. şuan hepsi birbirini idare ediyor. çıkan çatlak sesler hemen kesiliyor. halbuki parti içlerinde içlerine sinmeyen bir sürü durumlar var. sonuçta hepsinin görüşü farklı.

164
50
yanıtYanıtla
Geliyor Az Kaldı:

Demokrasinin ruhu budur. Dikta yönetimlerde ise kimse ses çıkarmaz. Saman altından su yürütür. Becerirse tabi ki.

yanıt8
yanıt33
bekir yapici:

önüne gelen ön plana cikmak ismini duyurmak veya tartisma konusu yapmak icin hebire bir seyler buluyor veya üretiyorlar malesef bu tipler ikdidar veya muhalif fark etmiyor her partide varlar bunlarin derdi ülke ve halkindan cok kendi sahsi cikarlari benim gördügüm bu.

85
20
yanıtYanıtla
Battal Gazi:

Yarın bir gün İstanbul metnine dönecekleri kesin saadet partisi seçmenlerini uyutuyor kendilerini kandırıyor. Bu her konuda böyle köprüden geçinceye kadar ayıya dayı diyorlar

36
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title