Haberler

Kimliğini saklamak için tarım işçisi olarak çalışan 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nın yolunu kapatmakla suçlanan uzman çavuş yakalandı

Güncelleme:

İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nın yolunu kapatıp, çevre güvenliği aldığı belirlenen Uzman Çavuş Ali Okumuş, Adana'da saklandığı gaybubet evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Okumuş'un yurt dışına kaçış hazırlığı yaptığı ve tarım işçisi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

İSTANBUL'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nın yolunu kapatıp, çevre güvenliği aldığı belirlenerek, hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Uzman Çavuş Ali Okumuş (31), Adana'da saklandığı gaybubet evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Okumuş'un yurt dışına kaçış hazırlığı yaptığı, tanınmamak için de tarım işçisi olarak çalıştığı belirtildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ/PDY'ye yönelik görülen 'çatı davası'nda hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Uzman Çavuş Ali Okumuş'un, yakalanması için çalışma başlattı. Hava Harp Okulu Destek Grup Komutanlığı'nda görevli Okumuş'un, 15 Temmuz gecesi bölüğü ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı'na gittiği, havalimanı yolunu kapatıp, çevre güvenliği aldığı belirtildi. Okumuş'un bir süre önce Adana'ya geldiği, geçimini sağlamak ve tanınmamak için tarlalarda tarım işçiliği yaptığı kaydedildi.

TERMAL DRON DESTEKLİ OPERASYON

Yurt dışına kaçış hazırlığı yaptığı saptanan firari hükümlünün, Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 'gaybubet' evinde saklandığı belirlendi. TEM ekipleri, ısıya duyarlı dron ile bölgede tarama yapıp, sokağı abluka altına aldı. Operasyon timi, damda güvenlik önlemi alınırken, demir kapı ekipler tarafından koçbaşıyla kırılarak eve girildi. Polise direnen Okumuş, gözaltına alınırken, operasyon anları da kameraya yansıdı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ali Okumuş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hakim karşısına çıkarılmak üzere Adana Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Atatürk Havalimanı Darbe Girişimi Ali Okumuş İstanbul Adana Hukuk Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title