Haberler

Çevreci Prof. Kural: Cem Yılmaz Züppe; Nihat Doğan'a Salak

Güncelleme:

İTÜ Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, komedyen Cem Yılmaz'a 'züppe', sanatçı Nihat Doğan'a da 'salak' dedi.

Türkiye'de farklı kişiliği ve 'çevreci profesör' lakabıyla bilinen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, komedyen Cem Yılmaz'a 'züppe', sanatçı Nihat Doğan'a da 'salak' dedi.

1.5 SAATLİK ÇEVRE KONFERANSI

Kural, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde öğrencilere çevre bilincini artırmak ve israfı azaltmak konusunda 1,5 saat süren bilgilendirme konferansı verdi. Gökçebey ilçesinde bulunan Çok Programlı Lisesi Çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen seminere, Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, Halk Eğitimi Müdürü Hüseyin Recep Topal, Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

FAST FOOD TEPKİSİ

Çok sayıda konferanslara ve panellere imza attığını söyleyen İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Orhan Kural, "Dünyanın 256 ülkesinde 4 bin konferansa katıldım, tek amacım var. Her türlü kötülükten uzak durulmasını istiyorum" diye konuştu. Hazır yiyeceklerden ve içeceklerden bahseden Kural, bu tür yiyecek ve içecekleri öğrenciler boykot etsin çağrısında bulundu. Konferansta öğrencilere israfın çok zararlı olduğunu anlatan Kural, öğrencilerden 'fastfood' gibi yeme tarzından ve 'gazlı içeceklerden uzak durmalarını istedi. Kural, bir kuşun ölümüne sebep olabileceğinden yere sakız atmamalarını, sıcak havalarda sokak hayvanları için su kapları bırakmalarını, doğa ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını ve çevreyi kirletmemelerini isteyerek, rastgele ve önemsemeden atılan bir küçük pilin bir ton suyu kirlettiğini anlattı.

"CEM YILMAZ ZÜPPE; NİHAT DOĞAN SALAK"

Televizyon programlarını ve sanatçıları da eleştiren Kural, "TV'lerde görüyoruz, Seda Sayan'ın programına katılanların konuşmaları artık çığırından çıktı. Türkiye'nin ekonomisi bu aralar çok geriledi. Daha da düşüyor. Ekonomiyi ağzında puro ve jaguar marka arabayla hava atan "Züppe" Cem Yılmaz düşürdü. Geçenlerde Somali'ye gittim. Büyükelçinin daveti üzerine. Yanımda iki hanım vardı. Hava yollarında çalışıyorlardı. Oraya Ajda Pekkan ile O 'Salak' Nihat Doğan da gelmiş. Ajda Pekkan'ın da yol parasını da biz verdik devlet olarak. Fotoğraf çektirirken ufak zenci bir çocuğu gören Ajda Pekkan korkmuş, Daha sonra çocuğun elini tutarak itmiş ve ellerini sabunlamış ve kolonyalı mendil ile defalarca temizlemiş. Sonuç ne oldu? Ajda Pekkan Somali'ye gitti."

Yaklaşık 1, 5 saat süren konferans sonunda İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Orhan Kural'a Kaymakam Bülent Hamitoğlu tarafından yapay çiçek takdim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kural Ajda Pekkan Nihat Doğan Cem Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500

Yorumlar (1)

asac@hotmail.com:

Doğru söze ne denir ki peşlerinden gidenler bu söylenenleri daha çok hak ediyor aslında

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title