Haberler

    Togg, Avrupa'ya 2024'te ihraç edilecek

    Güncelleme:

    Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Togg, T10X model elektrikli otomobilin Avrupa'ya ihraç edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ön siparişi verilen 20 bin Togg'un yıl sonuna kadar teslim edileceğini belirtti. Togg'un 2024 yılının sonunda Avrupa Birliği'ne ihraç edilmeye hazır olacağı ve 2025'te Avrupa yollarında görüleceği açıklandı.

    Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ya da kısa adıyla Togg, T10X model elektrikli otomobilin teslimatını tam gaz sürdürüyor. Taleplere yetişebilmek için üretimi artıran şirketin Avrupa için satışa ne zaman başlayacağı belli oldu. İşte ayrıntılar…

    Togg, önümüzdeki yıllarda Avrupa yollarında olacak!

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Brüksel temasları kapsamında gazeteciler ile bir araya geldi. Burada bir takım açıklamalarda bulunan Kacır, ön siparişi verilen 20 bin Togg'un yıl sonuna kadar teslim edileceğini belirtti.

    Togg'un başlı başlına Türkiye'nin yeşil dönüşümünün ve karbon nötr vizyonunun en somut örneklerinden biri olduğunu dile getiren Kacır, oldukça dikkat çeken bir açıklamada da bulundu. Bu açıklamaya göre Togg, 2024 yılının sonu itibariyle Avrupa Birliği'ne ihraç edilmeye hazır olacak. 2025'te ise Avrupa yollarında görülmeye başlanacak.

    Togg'a rakip ikinci yerli otomobil dört yeni modelle 2024'te yollarda!

    Kacır, elektrikli araçlar konusunda çok sayıda uluslararası şirket ile görüştüklerini ve Türkiye'de günden güne bu alan ile ilgili yeni yatırım haberlerinin geleceğini dile getirdi. Akabinde elektrikli araç üreticisi Tesla ve başka firmalar ile de irtibatta olduklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Çinli yatırımcıların da ülkemize ilgi duyduğunu kaydetti.

    Togg T10X özellikleri

    ÖzellikDeğerMotor160 KW/ 320 KWBeygir gücü218 HP/430 HPAzami tork350 nm0-100 hızlanma7.6 sn/ Menzil314 km/ 523 kmOtonom sürüş2. seviyeAks açıklığı2890 mmEuro NCAP5 yıldız hedefleniyorMotor seçenekleriArkadan itişli/ Dört çekerBatarya seçenekleriStandart menzil (52,4 kWh) / Uzun menzil (88,5 kWh)Elektrik tüketimi–WLTP16,7 kWh/100 km – 16,9 kWh/100 kmŞarjRapid şarj teknolojisi

    2023'te 28 dakikada yüzde 20'den 80 dolum

    2025'te 8 dakikada yüzde 80 dolum

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Kaynak: Shiftdelete / Otomobil

    Mehmet Fatih Kacır Avrupa Birliği TOGG T10X Türkiye Fatih TOGG Otomobil Haberler

    Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

    Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

    Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

    Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

    Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

    Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

    Bakmadan Geçme

    Survivor kim kazandı? 3 Haziran Pazartesi Survivor'da kim kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title