Haberler

Çinli Otomobil Üreticileri Avrupa Pazarına Hedefleniyor

Güncelleme:

Çinli otomobil üreticileri, yeni enerjili araç sektöründeki büyümeyle birlikte Avrupa pazarına açılmaya başladı. NIO, EL6 ve ET5 Touring modellerini tanıtırken, ZEEKR, NETA ve HiPhi gibi markalar da Avrupa'ya açılma planlarını duyurdu. Çinli otomotiv devi Geely'nin elektrikli araç markası ZEEKR, 2030 yılına kadar Avrupa'daki elektrikli araç pazarının lider markası olmayı hedefliyor. Çinli lüks ve saf elektrikli araç markası HiPhi ise iki modelinin bu yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa'da satışa çıkmasının beklendiğini belirtiyor.

Çin'in yeni enerjili araç sektörü son yıllarda katlanarak büyürken, artık daha fazla Çinli otomobil üreticisi Avrupa pazarını hedeflemeye başladı.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, 15 Haziran'da Hollanda'nın Rotterdam kentinde Avrupa pazarı için EL6 ve ET5 Touring olmak üzere iki yeni modelini tanıttı.

EL6 529 kilometre menzilli orta boy bir SUV modeli iken, ET5 Touring ise 560 kilometre menzilli elektrikli station wagon modelidir. Ayrıca bu araçların her ikisi de şarj edilebilir ve yükseltilebilir pil teknolojilerine sahip.

Nisan ayında düzenlenen 2023 Auto Shanghai sırasında ZEEKR, NETA ve HiPhi gibi Çinli otomobil markaları Avrupa'ya açılma planlarını duyurmuştu.

2026 yılına kadar Batı Avrupa'nın büyük bölümünde var olmayı hedefleyen Çinli otomotiv devi Geely'nin elektrikli araç markası ZEEKR, 2030 yılına kadar ise Avrupa'daki elektrikli araç pazarının lider markası olmayı hedefliyor.

Avrupa'da bir yan kuruluş kuran Çinli elektrikli otomobil üreticisi NETA ise otomobil modellerinin Avrupa pazarına girmesi için hazırlık yapıyor.

Çinli lüks ve saf elektrikli araç markası olan HiPhi ise iki modelinin bu yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa'da satışa çıkmasının beklendiğini belirtiyor.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği'nin verilerine göre, 2022 yılında Çin yeni enerjili araç üretimi yıllık yüzde 96,9 artarak yaklaşık 7,06 milyon adede yükseldi. Çin menşeli yeni enerjili araçların ihracat hacmi ise 2022'de bir önceki yıldakinin 1,2 katı artarak 679.000 adet oldu.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Otomobil

Geely Otomobil Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title