Haberler

Mudanyalılara Deprem Anlatıldı

Bursa’nın Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen panelde vatandaşlara deprem gerçeği anlatıldı.

Bursa'nın Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen panelde vatandaşlara deprem gerçeği anlatıldı.

17 Ağustos 1999 tarihinde 17 bin vatandaşın öldüğü büyük Marmara depreminin 15. yılında Mudanya Belediyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile ortaklaşa panel düzenlendi. "Sarsılalım ama yıkılmayalım" sloganlı deprem panelinde Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Arabacı bir sunum yaptı. Panele çevre ilçelerden Afet Koordinasyon Merkezi sorumluları, akademik oda temsilcileri de katıldı.

Panelde, Mudanya'nın deprem riski ve alınması gereken tedbirler tartışıldı. Panelde, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan "Kuzey Anadolu fayı orta kolunun Gemlik Körfezi-İmralı adası, Marmara adası ve Erdek körfezi boyunca yol açacağı etkiler", Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi, "afet yönetiminde kadın hem risk, hem de kaynak mı" konusunda sunum yaptı. İstanbul Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi eğitimcisi Özden Işık, "Mudanya ve deprem tehlikesi", İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da "Deprem riski ve alınabilecek tedbirler" konusundaki düşüncelerini dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Arabacı Marmara Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title