Haberler

    Tokyo'da "Istanbul Photo Awards 2019" sergisi açıldı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda yürütülen projenin dördüncü sergisine, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tokyo Ofisi ev sahipliği yaptı.

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda yürütülen projenin dördüncü sergisine, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tokyo Ofisi ev sahipliği yaptı.

    AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, açılışta yaptığı konuşmada, ajansın yüz yıllık habercilik tarihinde foto muhabirlerinin mesleki özverilerinin tanığı olduklarını, bu nedenle foto muhabirlerinin emeklerini ödüllendirmek ve onları cesaretlendirmek amacıyla Istanbul Photo Awards'ı başlattıklarını anlattı.  Istanbul Photo Awards'ın altıncı kez başvuru almaya başladığını anımsatan Özkaya, "Yarışmanın dünya genelinde her geçen yıl daha büyük yankı uyandırdığını görmek tüm çalışma arkadaşlarım için gurur ve heyecan verici." dedi.

    Özkaya, 2019 yılında Suriye, Meksika, Fransa ve Endonezya gibi savaş, çatışma ve afet bölgelerinin de içinde bulunduğu yüzden fazla ülkeden fotoğrafçının yaklaşık 15 bin fotoğrafla yarışmaya başvurduğunu belirterek, tecrübeli editör ve foto muhabirlerden oluşan jürinin, seçimlerin ardından 10 ülkeden 12 fotoğrafçıyı ödüllendirdiğini söyledi.

    Mart ayında 2019'un en etkileyici fotoğraflarının duyurulacağını anımsatan Özkaya, şunları kaydetti: "Global haber ajansı olarak Asya yapılanmamızı kuvvetlendirdiğimiz bir dönemde kurumumuzun olduğu kadar ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayan prestij projemiz Istanbul Photo Awards sergisini Tokyo'da açmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de açtığımız sergileri çok sayıda kişi ziyaret etti. 2019'un kazanan fotoğraflarından oluşan son sergimizi ise önümüzdeki ay New York'ta açacağız.

    Sizlerin huzurunda ülkemizin bayrağını dünyanın her yerinde gururla taşıyan ve bu önemli projeye ilk gününden itibaren desteklerini esirgemeyen TİKA ve THY'ye teşekkür etmek isterim. Bu yıl ki dördüncü sergimize ev sahipliği yaptıkları için Tokyo Yunus Emre Enstitüsüne de ayrıca teşekkür ediyorum."

    "Fotoğrafların birçok dili vardır"

    Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, böyle bir yarışmanın ödüllü fotoğraflarının Tokyo'da sergilenmesinden duyudğu memnuniyeti dile getirerek, "Fotoğraf vardır bir dünyayı anlatır, fotoğraf vardır bir ilişkiyi anlatır. Muhakkak ki fotoğrafların birçok dili vardır. Fotoğraf sergisini gezdiğimde her fotoğrafın benim üzerimde çok derin izleri oldu." dedi.

    Mercan, hem tarihi hem de siyasi açıdan derin ilişkiler bulunan Türkiye ile Japonya arasında ekonomik ve kültürel alışverişin de gelişerek arttığını söyledi.

    AA'nın son yıllardaki başarılarını övünçle izlediklerini vurgulayan Mercan, "Türkiye ile Japonya arasındaki faaliyetlerin, kültürel ilişkilerin paylaşıldığı her ortam beni çok heyecanlandırıyor. AA, bu sergiyi her yıl bir ülkede açıyor, bu yıl da Japonya'yı tercih ettikleri için kendilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

    Açılışa AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muhammet Salih Demirkan, AA İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ural Yeşil, Yunus Emre Enstitüsü Tokyo Türk Kültür Merkezi Müdürü Hüseyin Tuna, KYODO Haber Ajansı Temsilcisi Hiroki Sugita, Jiji Press Photo Başkanı Taisei Ogawa ve Jiji Press Photo Uluslararası İlişkiler Müdürü Hirofumi Motoyama da katıldı.

    "

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Türk Hava Yolları Tokyo Haberler

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

    Bakmadan Geçme

    LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
    Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

    Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title