Haberler

    Suzan Kardeş Acun Ilıcalı'ya Meydan Okudu!

    Güncelleme:

    Son zamanlarda Aziz ve Kulüp dizilerinde canlandırdığı karakterle büyük beğeni toplayan başarılı sanatçı Suzan Kardeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Acun Ilıcalı'ya meydan okudu. İşte detaylar…

    Üniversiteler Süper Ligi C grubunda mücadele eden İstanbul Üniversitesi Bulls Amerikan Futbol Takımı'nın fotoğrafını paylaşıp kulübe destek veren Suzan Kardeş, Acun Ilıcalı'nın İngiltere'den satın aldığı Hull City'ye gönderme yaparak paylaşımına şu notları düştü; "Bunlar da benimkiler. Hay Allah çok üzgünüm yine büyük farkla kazandık. Acun senin takımın varsa benim de var. Sana meydan okuyorum."

    Suzan Kardeş'in bu esprili paylaşımı sevenlerinden binlerce beğeni ve yorum aldı. Sevilen sanatçı, Hıdırellez hazırlıklarına devam ederken ekranlarda ve sahne hayatındaki başarılı projelerini sürdürüyor.

    Suzan Kardeş kimdir?

    15 Nisan 1960 tarihinde Kosova'da, Kosova Türkü olan ailesinin beş çocuğundan dördüncüsü olarak dünyaya gelen Türk makyöz, şarkıcı ve oyuncu Suzan Kardeş, 1968 yılında ailesi ile birlikte İstanbul'a göçtü. 13 yaşında iken bir güzellik salonunda çırak olarak çalışmaya başlayan Suzan Kardeş, 1982 yılında Etap Marmara Oteli 'ndeki kuaförlük salonunda işe girdi. İş hayatına Hürriyet gazetesinde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. 1983'te Şan Tiyatrosu'nda oyuncuların saç ve makyajlarını yapan Kardeş, birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 'Çalıkuşu' fotoromanının çekimlerinde Sezen Aksu ile tanışan Kardeş, 1985 yılından itibaren Sezen Aksu'nun tüm sahne ve çekim makyajlarını yaptı. Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. Geçirdiği bir kaza sonucu 1992 yılında makyaj işine ara vererek Arnavutköy'deki evini meyhaneye çevirdi. Yugoslavca 'Sarhoş' anlamına gelen "Bekriya" adını verdiği bu mekanı on dört yıl boyunca işletti, ayrıca Beyoğlu'nda bir köfteci açtı. 1995 yılında yeniden sinema ve televizyon dünyasında makyajcılığa döndü. Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmalarını üstlenen sanatçı, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Cem Yılmaz gibi birçok sanatçı ile çalıştı. 2007 yılında yayınlanan Atatürklü İş Bankası reklamında Atatürk'ü canlandıran oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı makyaj ile ses getirdi. İlk defa Beşiktaş Kültür Merkezi'nin "Bir Demet Tiyatro" adlı durum komedisi dizisinde makyaj yapmanın yanı sıra Mevlüde (pencereden bakan kadın) rolünü canlandırarak sahneye çıktı. 2005 yılında BKM yapımı "Organize İşler" adlı filmde Mefrika Hanım rolünü canlandıran Kardeş, 2007 yılında televizyonda yayınlanmaya başlayan "Komedi Dükkanı" adlı eğlence programında makyaj yapmanın yanı sıra makyöz olarak sahneye çıkıp ekranda görünmesi ile geniş kitlelerce tanındı. Tolga Çevik'in Arkadaşım Hoşgeldin, Müdür Ne'aptın, tolgshow, Tolgshow Filtresiz adlarıyla sürdürdüğü programda makyözlük yapmaya devam etti. Bekriya Meyhane'yi işlettiği sırada söylediği mikrofonsuz, akustik Rumeli türküleriyle eski dönem Bosna sevdalinkalarından yola çıkarak, 2007 yılında Sezen Aksu'nun desteğiyle "Bekriya" adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. Ardından Bekriya, Bekriya Balkaniya, Makyaj Odası Şarkıları, Nino, Bal ve Kan ve Bekriya 6, Yarım Hava Çalsana, Şişde Bade Durmaz albümlerini art arda çıkardı. "Makyaj Odası Şarkıları" albümünde yıllar boyunca sinema, TV, tiyatro ve sahnede makyajını yaptığı sanatçılar kendisine eşlik etti. Şarkılarını yurt dışı ve yurt içi festivallerin yanı sıra İstanbul'da çeşitli müzik ve eğlence mekanlarında seslendirdi. Son olarak Klüp ve Aziz dizileriyle izleyici karşına çıkmıştır.

    Kaynak: Snob Magazin / Magazin

    Acun Ilıcalı Suzan Kardeş Makyaj Aziz Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title