Haberler

Sanat Camiasından Behiye Aksoy'a Büyük Vefasızlık

Güncelleme:

İstanbul'da kaldığı bakımevinde hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Aksoy, son yolculuğuna uğurlanırken sanat camiasından katılımın az olması dikkat çekti.

İstanbul'da kaldığı bakımevinde hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçının cenazesine sanat camiasından az sayıda ismin katılması dikkat çekti.

86 yaşında hayatını kaybeden Behiye Aksoy için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Aksoy'un oğlu Ahmet Aksoy, sanatçı Selami Şahin ve Erol Evgin ile bazı yakınları katıldı. Cenazeye katılımın az olması dikkat çekti.
"ONUN YERİ DOLMAZ"

Usta sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Selami Şahin, "Onun yeri dolmaz. Sanatıyla, yorumuyla, sesiyle böyle bir sanatçı gelmez. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"ANNE KAYBETMEK ÇOK ZOR"

Anne acısı yaşayan Ahmet Aksoy ise, "Maalesef Türkiye'nin devlerinden biri daha gitti. Seneler geçiyor, yapacak bir şey yok. Ne onların devri bir daha gelir, ne Türkiye bir daha o güzelliği yaşar. Sanat başkaydı o zaman. Bekleniyordu ama anne kaybetmek çok zor bir şey." diye konuştu.

"NURLAR İÇİNDE OLSUN"

Sanatçı Erol Evgin de, "Türk sanat musikisinin çok büyük sesiydi. Dev bir sanatçıydı Behiye Aksoy. Aynı sahnelerde çalıştık. Çok bir sanatçıydı ama çok da hanımefendi bir insandı. Behiye Hanım'ın sahne şovları da çok iyiydi. Jestleri, tavrı ve yorumuyla Türk müziğine çok şey kattı. Gençler pek hatırlamayabilir ama onlara Behiye Hanım'ın kayıtlarını alıp dinlemelerini tavsiye ederim. Billur gibi bir sestir, çok farklı bir yorumdur. Nurlar içinde olsun, Allah rahmet eylesin." dedi.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Aksoy'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Selami Şahin Behiye Aksoy Ahmet Aksoy İstanbul Magazin Haberler

500

Yorumlar (6)

NiğdeliMobil-IOS:

İnsanlar varlıklı genç ve şöhretin zirvesindeyken baştacı edilir yaşlanıp şöhretini kaybedince herkes sırt çeviriyor bugün popiler genç ve varlıklı olan bşrçok ünlünün sonuda aynı olacak onlatın cenazesinede vefasızlık edecekler herkes sırayla aynı vefasızlığı yaşayacak fakat eski sanatçılar bunu haketmiyorlar Allah rahmet eylesin

2
0
yanıtYanıtla
Ahmet Selçuk AKATA:

Allah Rahmet Eylesin. Sevenlerine ecir sabır dilerim.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bülent eğer behiye aksoy popiler olan bir ünlü olsaydı bizim sanatçı görünümündeki yalaka yaratıklar güneş gözlüğünü takan koşardı yeri doldurulamaz diyede bir kısa bir konuşurlar kameraya oldu bitti işte

0
0
yanıtYanıtla
TIK ,,,,TIK:

HER ÖLÜM ERKEN ÖLÜMDÜR YAKINLARI İÇİN AMA GENEDE İYİ YAŞAMIŞ 86 SENE AZBİR SENE DEYİL BİZLER OKADAR YAŞAYABİLECEKMİYİZ BAKALIM , SORGU SUAL ODALARINDAN TEZ ÇIKAR İNŞALLAH

0
0
yanıtYanıtla
AHiRET HAVA YOLLARI:

CENNET VEYA CEHENNEM YOLCUSU KALMASIN, , , ,

0
0
yanıtYanıtla
jMobil-ANDROID:

basi sagolsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title