Haberler

Sağlıkçılardan, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül hakkında suç duyurusu

Güncelleme:

Genel Sağlık-İş, 'Neler Oluyor Hayatta' programının sunucuları Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül hakkında, sağlık çalışanlarını hedef gösteren açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Genel Sağlık İş Sendikası, "Neler Oluyor Hayatta" programı sunucuları Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı hakkında "tehdit", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamalarından soruşturma açılmasını talep etti.

"GÖZÜNÜ ÇIKARIRSIN"

Ural ve Namlı, sunucusu oldukları televizyon programında, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemini hedef almışlardı. Programda Hakan Ural, Namlı'nın çocuğundan örnek vererek "Arden'i aldın götürdün. Senin ne yapacağını söyleyeyim mi? Gözünü çıkarırsın" dedi. Namlı da "Yaparım" ifadelerini kullandı. Ural daha sonra 'Arden, 'Anne' diye bağırıyor. Doktor duvara yaslanmış 'Eylemdeyim' diyor, 'Oğlum ölüyor' diyorsun" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEDİKLERİM CIMBIZLA ÇEKİLİP ÇARPITILIYOR"

Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Hakan Ural, kendini şu sözlerle savundu: "Bu saldırılar bitmeyecek gayet iyi biliyorum! Her söylemimden cımbızla çekip çarpıtıp en iyi yaptıkları şey olan kışkırtma ve sosyal medya üzerinden algı yaratma olanlar yine iş başında! Ben bu dünyada şu yaşımda 40 yıldır yanlışım doğrumla göz önünde bilinen biri olarak asla hiç bir kurum veya kişiye bilerek isteyerek sürç-ü lisan etmem tanıyan herkes bilir tanımayan sorar öğrenir!"

"SAĞLIKÇIMIZI KIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM"

"Sağlıkçılarımızla ilgili söylem ve görüşlerim bu kadar ortadayken ve biliniyorken bu konuda bile sosyal medyada algı yaratmaya çalışıyorsunuz! Yazıklar olsun... Bugün acil hastası olan birine kendi tasarrufundan grev yapıyorum diye bakmayan 1 sağlıkçıyı empati yaparak eleştirdim evet her kurumda yanlış yani 1 kişiyi kişisel eleştirmemi! O kişi senin evladın veya anan baban olabilir ve müdahale edilmezse ölebilir dedim... Görüşüm bu ama teşbihlerimden dolayı bir sağlıkçımızı dahi üzüp kırdıysam özür dilerim tabi ki."

"NEFRETİNİZ BÜYÜK VE ACIMASIZ"

"Beni linç etmeye ettirmeye çalışanlar gibi egom, kibirim yok ben halkımı milletimi kemiksiz seven biriyim... Siz şeytani planlarınıza devam edin . Beni her an her saniye hedef göstermeye insanları gaza getirip kışkırtmaya ayırdığınız zaman ve çabayı başka bir işe ayırsanız alim olurdunuz ! Nefretiniz o kadar büyük ve acımasız ki hasta yatağımda bile tedavi görürken beni mezara soktunuz."

Sağlıkçılardan, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül hakkında suç duyurusu

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İTİBARI ZEDELENDİ"

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, sağlık çalışanlarının acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere iş bırakma eylemine katıldığını söyledi.

Genel Sağlık İş Sendikası'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu şöyle: "Şüphelilerden Hakan Ural'ın, sağlık çalışanlarını kast ederek, 'gözünü çıkarırsın' sözlerini kullanması ve şüpheli Nur Tuğba Algül Namlı'nın ise bu sözleri onaylar şekilde 'yaparım' sözünü sarf etmesi, sağlık çalışanlarının itibarını zedelemiş, sağlık çalışanlarına karşı tehdit suçu işlenmiş, haklarını arayan sağlık çalışanlarına karşı şiddet gösterme konusunda, sağlık çalışanları aleyhine suç işlemeye tahrik suçu işlenmiş, hastaneye müracaat eden, etmeyen herkes, sağlık çalışanlarına karşı 'kin ve düşmanlığa' sevk edilerek, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçu işlenmiştir."

"BU AÇIKLAMALAR ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRIR"

Suç duyurusuna ilişkin konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, "Televizyon dizilerinde, filmlerde ve şüphelilerin bulunduğu program ve benzeri programlarda, sağlık çalışanlarının itibarı her geçen zedelenmekte, bu kutsal görevi ifa eden sağlık emekçilerinin itibarları ayaklar altına alınmaktadır" dedi.

"Sağlık emekçileri, bir eşitsizliğe karşı dik bir duruş sergilemek adına, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması için acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere iş bırakma eylemine katılmışlardır" diyen Uğur, "Fakat Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı'nın sağlık çalışanlarının bu fedakâr tutumlarından bihaber oldukları ortadır" şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarına şiddetin artarak devam ettiğini söyleyen Derya Uğur, "Sağlık çalışanları, her geçen gün artan şiddet vakaları ile mücadele ederken, Hakan Ural ve Nur Tuğba Algül Namlı yaptıkları açıklamalar ile sağlık çalışanlarının şiddet tehdidi altında kalmalarını ve şiddet görmelerini meşrulaştırarak, sağlık çalışanlarını, moral ve motivasyondan yoksun, kendilerini huzurlu ve güvenli hissetmedikleri bir ortamda çalışmaya sevk etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Nur Tuğba Algül Hakan Ural Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (6)

Melek :

Hakan ve tuğba hanımın haklı olduğunu düşünüyorum tanıdığım birçok sağlıkçının ikişer üçer evi ikişer üçer son model araçları var daha ne olaca bu sayılar beşer altışarmı olacak biraz şükür edin

25
29
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

Hakan ural çok doğru konuşmuş,ayrıca doktorlar çokta iyi maaş alıyorlar,daha ne alacaklar.

19
21
yanıtYanıtla
Khan Khan:

Hakan beyi bu çark etmesi sebebiyle esefle kınıyorum. Söylediklerinde hiçbir anormallik yok. Yarası olan gocunur. Yapılan uygulamalar sebebiyle hasta ve hasta yakınları sağlıkla alakası olmayan bir avuç sağlık sisteminde yer alan güruh sebebiyle hem eziyet görüyor hem eziliyor hem psikolojik hem de sozsel hatta belki de fiziksel şiddet görüyor ama hem bunu dile getirmeye hakları yok hem de kendilerini savunduklarinda suçlu duruma düşüyorlar. Ama kendini fasulyenin nimet sayanlar korunuyor.

14
16
yanıtYanıtla
Ayten Burhan:

O gün bende çocuğumu götürdüm eli demir kapıya sıkışmış okulda ve şişmişti çok ağrıyor ve elletmiyordu kırıkmı çıkıkmı anlayamadık acile gittik birde baktım insanlar üst üste üstelik korona varken neymiş doktorlar eylemdeymiş bana sıra gelene kadar ertesi sabah olurdu yada biz korona olur hastalıktan ölürdük belki. Benim çocuğum acılar içinde kıvranırken eve geri döndük Allaha şükürler olsun ki ölümcül bir şey olmamış çocuğuma diye polyanacılık yaptık.O gün bir doktorla karşılaşmadım keşke......

12
11
yanıtYanıtla
Deniz Deniz:

Hipokrat yeminine sendika tarafından verilen eylemleri de eklemeleri gerekir.

1
10
yanıtYanıtla
Nurhan Ayan:

Birincisi Kimse kimsenin gözünü çıkaramaz burası dağ başı değil. İkincisi Halkı bu tarz saçmalıklarla şiddete caniliğe çagıran milyonlarca insanın izlediği kanala çıkaran konuşturan kanal sahiplerini esefle kınıyorum.

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title