Haberler

Saç Ektirme Vaadiyle Büyük Vurgun

Güncelleme:

"1 ayda 17000 saç teli çıkaran formül" sloganıyla pazarlanan ürün, yeni bir umut tacirliği ve vurgun vakasına dönüştü.

"1 ayda 17000 saç teli çıkaran formül" sloganıyla pazarlanan ürün yeni bir umut tacirliği ve vurgun vakasına dönüştü. Reklamlara kanıp ürünü satın alanlar pişman. Uzmanlarsa ürünün hiçbir bilimsel temele dayanmadığını, reklamlarda kullanılan ifadelerin tümüyle asılsız olduğunu vurguladı.

YOĞUN BİR REKLAM KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR

İnternet üzerinden veya telefon aracılığıyla pazarlanan ürün son aylarda yoğun bir reklam kampanyası yürütüyor ve ABD'den ithal bir formül olduğu iddiasıyla Türkiye pazarında yer edinmeye çalışıyor.

"SAÇ EKTİRMEYİN"

İddiaları dikkat çekici. "Saç ektirmeyin, bizim formülümüzle 1 ayda 17000 saç teli elde edin." Bu reklama kanıp ürünü kullananlarsa 'sihirli, mucizevi'  formül yerine tam bir fiyaskoyla karşılaşıyor. Çünkü reklamlarda vaat edilenlerin gerçekle ilgisinin olmadığı ortaya çıkıyor.

ÜÇ BAKANLIK TARAFINDAN YASAKLANDI

'Mucize Formül' diye piyasaya sürülen ürünler aslında Türkiye'de 3 bakanlık tarafından yasaklı. Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu tür ürünlere hem sağlığa zararlı olduğu hem de tüketicileri aldattığı gerekçesiyle yasak getirdi.

Peki saç çıkaran bir formül var mı? Bu soruyu Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur'a sorduk.

"TÜMÜYLE KANDIRMACA"

Cihantimur, "Ürünün bilimsel dayanağı yok. Bir krem ya da solüsyonun saç çıkarması, bu yöntemin saç ekiminin yerine geçmesi mümkün değil. En gelişmiş tıbbi teknolojiler bile bu tür mucize reçeteler sunamıyor. Hepsi tümüyle kandırmaca." dedi.

KELLİĞİN TEK ÇÖZÜMÜ SAÇ EKTİRMEK

Tanıtım metinlerinde de şüphe uyandırıcı ibareler bulunduğuna vurgu yapan Dr. Cihantimur, "Reklamda adı geçen ünlüler ya saç ektiren ya da peruk kullanan isimler. Mesela Nicolas Cage ve John Travolta'nın peruk kullandıkları biliniyor. Futbolcu Wayne Rooney ise saç ektirdi. Bu yalanı nasıl uyduruyorlar anlamak mümkün değil. Dünya genelinde kelliğin bilinen tek çözümü saç ektirmek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Magazin

Türkiye Magazin Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (4)

aytekinaytekin1453@hotmail.de:

neden burada hep reklam verdiniz ?

9
0
yanıtYanıtla
Danny DeVitoufakte@gmail.com:

kafa kel göbek bi metre önden gidiyo hatun yok güvendim son paramı yatırdım şaşırdım kaldım ne olcek şimdi

4
3
yanıtYanıtla
UĞURseldaugur7980@gmail.com:

YANILMIYORSAM BU SİTEDE DE REKLAMI VARDI.ÖYLE Bİ REKLAM DI Kİ SAÇI OLANIN GİDİP İLACI ALASI GELİYOR..

2
0
yanıtYanıtla
LİLİceloin@gmail.com:

AYNEN SÜREKLİ BURADAN ÜRÜNÜN REKLAMINI YAPTINIZ BİR ZAMANDA EBRU POLAT YETMİŞTİ CANIMIZI

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title