Haberler

Nihat Hatipoğlu'na ilk sahurda sorulan soru gündem oldu: Sevip de sevilmemenin günahı nedir?

Güncelleme:

Nihat Hatipoğlu'un sahur özel programına seyirci olarak gelen genç bir kadın, "Sevip de sevilmemenin, umut verip yarı yolda bırakmanın günahı nedir?" diye sordu. Soru karşısında birkaç saniye duraksayan Hatipoğlu ise "Kötü niyetle başlanmışsa umut verdiyse günahtır. Öyle ise uzak dur, gerçi 'karpuz değil hocam içini göremiyorum' diyeceksin... Ama bence bir görüşmede bile birkaç soruda insanların karakterini anlamakta zorlanmazsınız" dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na her yıl ATV ekranlarında yayınlanan sahur ve iftar özel bölümleri yayınlanmaya başlıyor. Ramazanın gelişiyle Hatipoğlu'nun sahur bölümü de ekrana geldi. Seyirci olarak gelen vatandaşların soruları ise her yıl olduğu gibi bu sene de gündem oldu.

"SEVİP DE SEVİLMEMENİN GÜNAHI NEDİR?"

Sahur programına gelen genç bir kadın ünlü ilahiyatçıya "Sevip de sevilmemenin günahı nedir? Umut verip de yarı yolda bırakmanın günahı nedir?" sorusunu sordu. Vatandaşlardan gelen sorulara tüm içtenliğiyle cevap veren Hatipoğlu ise birkaç saniye duraksadıktan sonra genç kadına cevap verdi.

Nihat Hatipoğlu'na ilk sahurda sorulan soru gündem oldu: Sevip de sevilmemenin günahı nedir?

"KÖTÜ NİYETLE BAŞLAMIŞSA GÜNAHTIR"

Hatipoğlu soruya "Kötü niyetle başlanmışsa umut verdiyse günahtır. Ama iyi niyetlidir bakar karakterde farklılıklar vardır senin yolun sana benimki bana diyorsa problem yok. İstismar etmek niyetiyle ise günahtır. Öyle ise uzak dur, gerçi 'karpuz değil hocam içini göremiyorum' diyeceksin... Ama bence bir görüşmede bile birkaç soruda insanların karakterini anlamakta zorlanmazsınız" yanıtını verdi.

DİYALOG GÜNDEM OLDU

Hatipoğlu ve genç kız arasındaki diyalog kısa sürede sosyal medyada gündem olurken yorumlar da beraberinde geldi. Bazı sosyal medya kullanıcılar genç kızın sorusunu ramazan ayında gereksiz bulduğunu belirtti.

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Nihat Hatipoğlu Magazin Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (24)

Serkan Ilkeli:

Kızlar; maganda erkeklerden uzak durun.

192
6
yanıtYanıtla
ramazan eraslan:

Kızlar çoğunluğu öyle tercih ediyor klasik erkek tercih edilmiyor sıradan geliyor Kızlar a burda yanlis yapan dürüst olmak gerekirse kızlar dir.

yanıt0
yanıt0
Narter Nart:

İslama söyleyecek sözüm yok. İnancım ve hürmet edişim var. Ancak elinden, belinden, sözünden emin olunamayan Müslümanım diyenlerin, başkalarına maddi manevi ve İslami o kadar çok kayıp ettirdiği şey var ki...Bu tür programları gereksiz buluyorum.

153
25
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

soruya bak hizaya gel

124
16
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Nihat hoca ılımlı İslam anlayışı ile yanlış yoldasın

47
74
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Nasıl bir yolda olması lazımdı ? Ölümüne İslam mı , yani talibani bir İslam mı olmalıydı ?

yanıt54
yanıt23
Reis şeker:

Tehlikeli görüyorum bize Timurtaş hoca bize Balkanlıoğlu hocalar lazım

yanıt20
yanıt101
ibay :

allah belada da verir dert de verir şu programa bak soruya bak arkadaş ya yazıklar olsun sizlere...

102
19
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

BAYANLARA AİLELERİ SAHİP ÇIKICAK ONLARIN TAKILDIĞI ERKEKLER BELALI TİP Mİ ANA BABA BUNU ANLAR ÇOCUKLAR AŞK DERKEN CİNAYETE KADAR İLİŞKİLER GİDİYO AYRILAMIYON LAKİN AİLELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN HİÇBİŞEY OLMAZ AİLELER OLAYA EL ATMALI DİNİDE ÖĞRETMELİDİR

94
20
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Bravo Arkadasim

yanıt31
yanıt10
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title