Haberler

'Mavi Bisiklet'in 7. Ödülü Sadri Alışık'tan Geldi…

Güncelleme:

22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde 'Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü'ne Mavi Bisiklet'in genç oyuncusu Selim Kaya layık görüldü…

Mavi Bisiklet'te canlandırdığı Ali karakteriyle başarılı bir oyunculuk performansı sergileyen Selim Kaya, 22. kez düzenlenen Türk tiyatro ve sinemasının en prestijli ödüllerinden Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde ' Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü'nü kazandı. İkinci ödülünü almanın heyecanını ve mutluluğunu gizleyemeyen genç oyuncu Kaya, bu anlamlı ödüle layık görüldüğü için teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: "Hiç ummadığımız bir anda köyümüze kadar gelerek sinema konusunda bize eğitimler veren yapımcımız Nursen Çetin Köreken ve başrole beni uygun gören yönetmenimiz Ümit Köreken'e bana ve arkadaşlarıma bu imkanları sundukları için çok minnettarız. Ufkumuzu açmamızı ve neler başarabileceğimizi görmemizi sağladılar." diyen Kaya, ödüllerin kendisini yüreklendirdiğini ve sinema alanında gelişim göstermek konusunda teşvik ettiğini de ekleyerek sözlerini tamamladı. Selim Kaya, 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali'nde uluslararası jüri tarafından uzun metrajda 'En İyi Genç Erkek' ödülünü de kazanmıştı.

Türk sinemasının unutulmaz ismi Sadri Alışık adına düzenlenen bu anlamlı törende Mavi Bisiklet filmi ile yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren yönetmen Ümit Köreken ödülle ilgili şunları söyledi:

"Çekimler öncesi gerçekleştirdiğimiz çalışmalar boyunca sessizliğiyle dikkat çeken ancak içinde yer alan isteği ve ışığı hissderek başrol olan Ali karakterini canlandırmasını istediğim Selim'in ' Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü'nü kazanması benim için çok anlamlı. Öncelikle bu ödüle layık gören jüriye sonrasında da set boyunca hevesle çalışarak başarı gösteren Selim'e teşekkür ediyor, kendisinin yolunun açık olmasını diliyorum. İmkan verildiğinde yetenekli çocuk ve gençlerin köy kasaba farketmeksizin her yerde karşımıza çıkabileceğini, onları başarıya götürecek çalışmaları sunma görevinin bizde olduğunu unutmamalıyız."

Sadri Alışık gibi Türk halkının gönlünde taht kurmuş usta bir sanatçının adına düzenlenen ve aynı şekilde Ekrem Bora gibi usta bir ismin adına verilen ödülle birlikte anılmaktan onur duyduğunu, Selim Kaya'yı tebrik ederek, ödüle layık görenlere teşekkür ettiğini belirten Mavi Bisiklet filminin yapımcısı Nursen Çetin Köreken ise gelecek projelerinden bahsetti:

"Bir nevi sosyal sorumluluk görevi üstlenerek çocuklar için çalışmak üzere yola koyulduk, daha fazla insana ulaşacağımızı düşündüğümüz sinema alanına yöneldik ve ilk uzun metrajlı işimiz Mavi Bisiklet ile bu kararımızın olumlu etkilerini gördük. Çocuklar için yeni projeler tasarlarken herkese ulaşmasını istediğimiz hikayeler çıktı karşımıza. 14 yaşında işitme ve yürüme engelli genç Muhammed Ali'nin hikayesi de bunlardan biri. 2 yıl önce anneannesinin desteğiyle yüzmeye başlayan, kendisini bu sporda geliştirerek şampiyonalara katılan ve şu sıralarda ulusal takım seçmelerine hazırlanan Muhammed Ali'nin azim ve cesaret dolu hikayesini docudrama olarak sunacağız izleyicilere. Muhammed Ali'nin ev, okul hayatının yanında havuzda yaşadıklarını ve hissettiklerini 'engelli' kavramını algılarımıza kabul ettiren sözde engelsiz tarafımıza göstermek amacındayız. Mavi Bisiklet'te olduğu gibi çok geniş çevrelere ve farklı kültürlere ulaşarak, algılarımızda yaşadığımız 'engel'leri aşmayı umuyoruz. Toplumsal fayda ve farkındalık oluşturmayı amaçladığımız bu tarz projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Magazin

Sadri Alışık Ekrem Bora Selim Kaya Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title