Haberler

Köpeklerini Öldüren Komşusuyla İlk Kez Karşı Karşıya Gelen Tanem Sivar, Gözyaşlarına Boğuldu

Güncelleme:

İki köpeğinin zehirlenmesine ilişkin açılan davada ilk kez sanık ile duruşmada yüz yüze gelen sunucu Tanem Sivar Dirvana, gözyaşlarına hakim olamadı.

Marmaris'te sunucu Tanem Sivar Dirvana ve eşi Edhem Dirvana'nın "Django" ve "Pamuk" isimli labrador cinsi iki köpeğini zehirlenerek öldürülmesine ilişkin açılan davada sanık K.Ü.'nün talimatla ifadesi alındı. Sanık K.Ü. hakkındaki suçlamayı redderek, "Köpekleri zehirleyerek öldüreceğimi söylemedim. Evim de yapılan aramada da zehir bulunmadı" dedi. Tanem Sivar Dirvana ve eşi, olaydan sonra ilk kez sanık ile duruşmada yüz yüze geldiler.

KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Muğla'nın Marmaris ilçesinde komşularına ait iki köpeği zehirlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Kaan Ünveren'in talimatla İstanbul'da ifadesi alındı. Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Kaan Ünveren, müşteki sanık Tevfik Edhem Dirvana ve taraf avukatları ile sunucu Tanem Sivar Dirvana katıldı.

Köpeklerini Öldüren Komşusuyla İlk Kez Karşı Karşıya Gelen Tanem Sivar, Gözyaşlarına Boğuldu

"GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKARAMADILAR"

Ünveren yaptığı savunmasında, bir şeyden haberi yokken Marmaris Jandarma Karakolu'ndan çağrıldığını, orada köpekleri zehirlemekle suçlandığını söyledi. Tevfik Edhem Dirvana ile eskiden dostluğu olduğunu, bir süre tesislerinde kaldığını ifade eden Ünveren, "Yalancı tanık getirip dinlettiler. Güya köpeklere zehir verirken videomu çekmişler. Daha sonra avukatımla 'varsa böyle görüntüler ortaya çıkarın' dedik ancak böyle bir görüntü olmadığı için ortaya çıkarmadılar. Video kaydı olduğunu söyleyen tanığın daha sonra şizofren hastası olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

"SABIKAM OLDUĞUNDAN HABERİM YOKTU"

Müşteki avukatının, "Sanığın ifadesinde sabıkasız olduğunu söylediğini ama sanığın 6 sabıkasının bulunduğunu, cezaevinde yattığını ve şartlı tahliye olduğunu" söylemesi üzerine Ünveren, "Sabıkam olduğundan haberim yoktu. Kimse benden sabıka belgesi istemedi." dedi.

"Tanık Nalan Erinalçık'a, müvekkillerinin köpeklerini öldüreceğinizi, zehirleyeceğinizi belirttiniz mi, daha önce de böyle beyanlarınız oldu mu?" sorusuna sanık Ünveren, "Benim böyle bir beyanım olmadı." diye konuştu.

Köpeklerini Öldüren Komşusuyla İlk Kez Karşı Karşıya Gelen Tanem Sivar, Gözyaşlarına Boğuldu

Müşteki avukatının, evinde yapılan aramada köpeklerin zehirlendiği methomyl isimli zehrin bulunduğunu ve bunun ne zaman, nereden alındığını sorması üzerine Ünveren, evinde böyle bir zehir bulunmadığını öne sürdü.

"BENİM BU OLAYDAN HABERİM YOK"

Kaan Ünveren, "Davaya konu olan köpeklerden birisinin ölü olarak havuzunda bulunması" sorusuna da "Benim bu olaydan haberim yok." yanıtını verdi.

İddianamede ayrıca üzerine atılı olan "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "alenen yaralama" suçlarını da reddeden Ünveren, beraatini istedi.

Duruşma sırasında sunucu Tanem Sivar Dirvana'nın göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

"İYİ DEĞİLİM, KENDİSİYLE OLAYDAN SONRA İLK KEZ KARŞILAŞTIM"

Duruşmanın ardından Tevfik Edhem Dirvana ile eşi Tanem Sivar Dirvana, gazetecilere açıklama yaptı. Tanem Sivar Dirvana, verdikleri mücadeleye yorulmadan devam edeceklerini belirterek, "Bugün salonda yaşananlar başta ailemiz ve toplum için ne kadar saldırgan, ne kadar şiddete meyilli bir insan olduğunun aslında bir nevi özeti oldu. O yüzden diliyorum, en doğru, en yerinde karar zaten verilecektir. İyi değilim, kendisiyle olaydan sonra ilk kez karşılaştım." diye konuştu.

Köpeklerini Öldüren Komşusuyla İlk Kez Karşı Karşıya Gelen Tanem Sivar, Gözyaşlarına Boğuldu

Tevfik Edhem Dirvana da "Adaletin yerini bulması için sabırla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avukat arkadaşlarımızın da desteğiyle adaletin sağlanacağına eminiz. Devletimize ve adalet sistemimize güveniyoruz. Bizi bu adamın saldırılarına karşı koruyacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

OLAY

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Zeynep Dirvana ve oğlu Tevfik Edhem Dirvana'nın evlerinin bahçesinde "Pamuk" ve "Django" adlı köpekleri, geçen yıl yaz aylarında zehirlenmiş olarak bulunmuştu. Köpek sahiplerinin Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına şikayeti üzerine yapılan soruşturma sonunda, komşuları Kaan Ünveren (52) hayvanları zehirlediği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Magazin

Tanem Sivar Marmaris İstanbul Muğla Magazin Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar Adanaspor satıldı mı? Adanaspor kim aldı, sahibi kim? Süper Lig'den kaç takım düşecek 2024? Ali Sinanoğlu kimdir? Ali Sinanoğlu kaç yaşında, nereli? Ali Sinanoğlu hayatı ve biyografisi! Toni Kroos futbolu bıraktı mı? #9917
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500

Yorumlar (2)

ASLI:

UMARIM KOPEKLERI ZEHIRLEYEN EN AGIR CEZAYI ALIR. FAKAT ULKEDE ADELET SISTEMIMI KALDI BIR ADAM NE ISTIYORSA O OLUYOR. GITGIDE YETKILERI SINIRSIZLASIYOR. SERBEST YARGI DEMOKRASI ODURDULER DEMOKRASIYI KENDI KAFALARINA GORE ISLIYORLAR AZINLIKLARIN HAKLARI SACMA SAPAN BAHENELERLE KISITLANIYOR. HERGUN DAHA YASANMAZ BIR ULKE OLUYORUZ.

0
2
yanıtYanıtla
mehmet:

kadın araya girde beni kurtar diye kocasının yüzüne bakıyor, adamın umrunda değil, zaten köpeklerde değilmiş buda belli, Taneme yazık olmuş. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title